Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Ligt elárulta, hogy miért igazolt a Juventusba

A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolt az Ajaxból, Matthijs de Ligtet, pedig hónapokig csak arról lehetett hallani, hogy a Barcelona lesz a befutó. A 19 éves hátvéd most elárulta, hogy miért döntött az olaszok mellett.

Forrás: juventus.com

Matthijs de Ligt a Barcelona helyett a Juventusba igazolt, miután egy remek szezon után elhagyta az Ajaxot, ahol 19 évesen már csapatkapitány is volt. Sokakat foglalkoztat azonban az, hogy miért pont a torinói klubot választotta, és a játékos most elárulta, hogy gyerekkora óta nagy Juventus szurkoló, emellett úgy gondolja, hogy itt lesz képes tökélyre fejleszteni a védekezési készségeit.

“Még csak 19 éves vagyok, de már így is rengeteg tapasztalattal rendelkezem, viszont még van hová fejlődnöm. Ezért igazoltam a Juventusba, mert itt nagyon sokat tudok tanulni a játékostársaimtól. Emellett fontos volt, hogy Olaszország a védekezés hazája, és ez egy kiváló környezet a számomra a fejlődéshez.”

Sokan emlegették fel azt a történetet, amikor Cristiano Ronaldo a Nemzetek Ligája döntője után arra kérte De Ligtet, hogy igazoljon a Juventusba, de a játékos szerint, ott már meghozta a döntését.

“A Nemzetek Ligája döntőjére már eldöntöttem, hogy a Juventust fogom választani, de akkor is hatalmas elismerés ez számomra, hogy egy olyan játékos kért meg erre, mint Cristiano Ronaldo.”

De Ligt a 4-es mezszámot választotta, amit már gyerekkora óta viselt az Ajax utánpótlás csapataitól kezdve a felnőttekig.