Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását a százszoros angol válogatott védő – HIVATALOS

Folytatódott az idei trend és a 2019-es nyáron immár a sokadik egykori emblematikus figura jelentette visszavonulását, ezúttal egy kiváló angol hátvéd akasztotta szögre a stoplist…

A vasárnapi napon 38 esztendős korában Ashley Cole bejelentette, hogy felhagy az aktív labdarúgással, hosszú és eredményes pályafutást hagyva maga mögött.

A legtöbben minden bizonnyal az Arsenal (1999-2006) és a Chelsea (2006-2014) együttesében eltöltött időszakból emlékeznek a balhátvédre, aki karrierje zenitjén és legjobb időszakát kétségkívül a két londoni klub alkalmazásában töltötte. Cole ezen időszak során az “Ágyúsokkal” kétszer, a “Kékekkel” egy alkalommal hódította el a Premier League serlegét, míg előbbi színeiben három, utóbbival négy alkalommal lett FA-kupa-győztes, emellett a Chelsea labdarúgójaként 2012-ben BL-t, 2013-ban El-t nyert.

A termékeny időszakot követően még az AS Roma csapatában volt egy korántsem emlékezetes időszaka, míg 2016 és 2018 között az MLS-ben próbálkozott a Los Angeles Galaxy együttesében, tavasszal pedig az angol másodosztályú (Championship) feljutást próbálta megcélozni egykori játékostársa, Frank Lampard klubjában a Derby Countyval.

2001 és 2014 között Cole összesen 107 alkalommal viselhette az angol válogatott háromoroszlános szerelését.