Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: nehezen, de nyertek az olaszok, a dánok nem bírtak a grúzokkal – összefoglaló

Befejeződött az Európa-bajnokság jelenlegi selejtezőkörének vasárnapi játéknapja is. A spanyolok hozták a kötelezőt a Feröer-szigetek ellen, az olaszok is nyertek, bár megszenvedtek a finnekkel. Örményország győzött, sőt Mkhitaryan is duplázott, a görögök azonban továbbra sem tudtak nyerni. Románia szolid győzelmet hozott, a dánok viszont gól nélkül zártak Grúzia ellen. 

Forrás: uefa.com

J-csoport:

Finnország-Olaszország: 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Pikki (72. – büntetőből) ill. Immobile (59.), Jorginho (79. – büntetőből)

Az olaszok minden statisztikát tekintve fölényben játszottak, ám az első félidőben így sem tudtak gólt szerezni. A második félidőben ez megváltozott Ciro Immobile révén az 59. percben, de egy hiba után tizenegyest kaptak a finnek, amit Teemu Pukki értékesített is a 72. percben. Akcióból ismét nem tudtak gólt szerezni az olaszok, majd a 79. percben egy tizenhatoson belüli kezezés miatt az olaszok is büntetőt kaptak, amit Jorginho értékesített, ezzel megnyerve csapatának a mérkőzést. Olaszország hibátlanul vezeti a csoportját, a finnek pedig ezzel a vereséggel is másodikak.

Görögország-Lichtenstein: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Masouras (33.) ill. Salanovic (85.)

Sokkal jobbak voltak a görögök, akik végig fölényben játszottak, Lichtensteinnek kapura lövése is alig akadt. A 33. percben meg is szerezték a hazaiak a vezetést Georgios Masouras révén, és egészen a hajráig meg tudták ezt tartani, amikor a 85. percben egyenlített Lichtenstein Salanovic találatával. Görögország eddig egyetlen meccset sem tudott megnyerni, amivel az ötödik helyet tudhatja magáénak, jelenlegi ellenfele pedig maradt az egy ponttal is maradt az utolsó.

Örményország-Bosznia-Hercegovina: 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Mkhitaryan (3. 66.), Hambardzumyan (77.), Loncar (90+5. – öngól) ill. Dzeko (13.), Gojak (70.)

Gólgazdag mérkőzést játszott egymással Örményország és Bosznia-Hercegovina. Az örmények nagyon hamar, a 3. percben megszerezték a vezetést Mkhitaryan révén, de 10 perccel később Dzeko egyenlített. A 66. percben Mkhitaryan duplázni tudott, de erre is tudtak válaszolni a bosnyákok a 70. percben Gojak góljával. A hazai csapat végül a 77. percben szerezte meg a vezetést, előnyüket pedig az utolsó percben növelni is tudták egy öngóllal. Az örmények így feljöttek a harmadik helyre, a bosnyákok pedig őket követik 2 ponttal lemaradva a negyediken.

A J-csoport jelenlegi állása: 

F-csoport: 

Spanyolország-Feröer-szigetek: 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Rodrigo (13. 50.), Alcacer (90. 90+3.) ill. 

A spanyolok nagyon könnyen léptek át a Feröer-szigeteken, Rodrigo és Alcacer dupláival. A spanyolok 100 százalékosak eddig, míg a feröeriek eddig minden meccsüket elvesztve az utolsó helyen állnak. A mérkőzésről bővebben itt lehet olvasni.

Románia-Málta: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Puscas (47.)  ill. 

Sokkal jobbak voltak a románok, de az első játékrészben még nem találtak be, viszont a második félidő elején sikerült orvosolniuk ezt a hibát George Puscas góljával a 47. percben. Románia feljött a harmadik helyre, míg Málta 3 ponttal az utolsó előtti.

Svédország-Norvégia: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Forsberg (60.)  ill. Johansen (45.)

Az első játékrészben Norvégia játszott fölényben, és a 45. percben sikerült is megszerezniük a vezetést Johansen révén. A második félidő már eseménytelenebbül és kiegyenlítettebben telt, majd a 60. percben egyenlítettek a svédek Forsberg góljával. A norvégok erre már nem tudtak válaszolni, így maradt a döntetlen. Svédország így is második tudott maradni a csoportban, a norvégok viszont csak a negyedik helyen állnak.

A F-csoport jelenlegi állása: 

D-csoport

Grúzia-Dánia: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill.

Egyértelműen a dánok irányították a mérkőzést, ám ez csak meddő fölény volt, mivel a helyzeteiket nem tudták értékesíteni. A grúzok nem sok lehetőséget tudtak kialakítani, így veszélyesek sem voltak. A vendégek a 81. percben voltak a legközelebb a gólhoz, ekkor Christian Gytkjaer  lőtt kapufát. Az eredmény végül egy gólnélküli döntetlen lett, amivel Dánia maradt a második helyen, ahogy Grúzia is a negyediken.

Svájc-Gibraltár: 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Zakaria (37.), Mehmedi (43.), Rodriguez (45+4.), Gavranivic (87.) ill.

A papírforma szerint Svájc gálázott Gibraltár ellen, akiknek mindössze egy-egy kapuralövésük volt az egész mérkőzésen. A svájciak a vezetést a 37. percben szerezték meg Zakari találatával, ami mellé a 43. percben Mehmedi lőtt még egyet, és még a félidei szünet előtt Rodriguez révén megszerezték a harmadik gólt is. Sokáig úgy tűnt, már így marad az eredmény, de a 87. percben Gavranovic beállította a végeredményt. Svájc a győzelemmel is harmadik maradt, míg Gibraltár az utolsó.

A D-csoport jelenlegi állása: