Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döbbenet! Újonc csapat vezeti a portugál bajnokságot!

Az első néhány fordulóban még bármely ligában megszokott, hogy nem rajzolódtak ki teljesen az erőviszonyok, de hogy öt kör után egy újonc csapat vezessen egy első osztályú bajnokságot, már mindenképpen meglepetésnek számít, főleg a három nagy csapat által uralt Portugáliában…

A tavalyi szezonban a portugál bajnokság (Primeira Liga) első helyéért mindvégig kiélezett csatát vívó FC Porto és Benfica egyaránt botlott már egyszer az idei szezonban, miközben a másodosztály tavalyi második helyezettjeként 25 év után ismét az élvonalban szereplő Famalicao még veretlen a szezonban, ötből négy győzelem mellett csupán egyetlen döntetlen díszeleg a lőlapjukon.

Az 1931-ben alapított együttes mindössze a hetedik szezonját tölti a legmagasabb osztályban, idén pedig 1994 óta először szerepelnek újra ilyen magasságokban. Eddigi menetelésük során jobbára kisebb csapatokat vertek, de tekintve, hogy ők csak újoncok, náluk mégis mindenki papíron erősebbnek számít. 13 pontos rajtjuk jóvoltából egy-egy ponttal előzik a bajnoki cím legfőbb várományosait, rajtuk kívül pedig a 18 csapatos mezőnyben csak a szebb napokat is megélt, ám ugyancsak várakozáson felül rajtoló Boavista mondhatja magát veretlennek.

Az 5300 néző befogadására alkalmas Famalicao csapatát fiatal portugál játékosok mellett jobbára brazil légiósok erősítik, illetve több kölcsönjátékos is szerepel náluk, többek közt az Atlético Madrid, a Valencia, a Benfica vagy éppen a Porto égisze alatt.

Az idény eddigi legkomolyabb erőpróbája a következő fordulóban várhat a bravúrosan kezdő kis csapatra, ugyanis jövő hétfőn a Sporting CP ellenfelei lesznek idegenben.

A portugál bajnokság aktuális állása