Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zárt kapus büntetés a magyar-szlovák után

Az UEFA fegyelmi bizottsága a Magyarország-Szlovákia mérkőzés közben tapasztaltak miatt rendkívül súlyos büntetésekkel sújtotta a magyar szövetséget…

Az európai szövetség határozata értelmében a magyar válogatott kénytelen lesz zárt kapuk mögött lejátszani az október 13-án, Azerbajdzsán ellen esedékes Eb-selejtezőjét, valamint az MLSZ-től 20 millió forint befizetésére is kötelezték.

az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

Mindez már csak azért is rendkívül fájó, mert a közelmúltban a Craiova-Honvéd El-selejtező után a magyarok fellebbezését gondolkodás nélkül utasították el a – látszólag – sokkal súlyosabb rendbontás ellenére…