Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eltiltották Bernardo Silvát a félresikerült Mendy-tweet miatt – hivatalos

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy nem maradt büntetlenül a Manchester City támadójának, Bernardo Silvának a Benjamin Mendynek szánt Twitter-bejegyzése.

Forrás: thetimes.com

Szeptember 22-én Bernardo Silva egy Twitter-bejegyzésében a Conguitos nevű édességgyártó cég figurájához hasonlította csapattársát, Benjamin Mendyt. A portugál támadó nyilvánvalóan egy viccnek szánta a posztot, de az végül rosszul sült el, mert a legtöbben rasszistának találták. Silva később törölte a bejegyzést, majd egy újat tett ki, amelyben csak ennyit írt, hogy “Már egy baráttal sem lehet viccelni srácok?”.

A fociban megjelenő rasszizmus ellen küzdő szervezet, a Kick It Out is sértőnek találta a tweetet, ezért az angol szövetséghez fordult, hogy szankcionálják Silvát.

Az FA végül a büntetés mellett döntött, és egy mérkőzésre eltiltotta a Manchester City játékosát, emellett pedig 50 ezer fontos bírságot szabtak ki rá, továbbá egy képzésen is részt kell vennie, miután beismerte a szabálysértést.

Silvának a Chelsea elleni angol bajnoki meccset kell majd kihagynia az eltiltás miatt.