Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: kikaptunk Walesben, már csak a pótselejtezőkben bízhatunk

A magyar válogatott kétgólos vereséget szenvedett a Wales elleni idegenbeli Eb-selejtezőn, így biztossá vált, hogy a kontinenstornán való részvétel csupán a pótselejtezők által jöhet össze Marco Rossi csapatának.

A Ryan Giggs által irányított hazai együttes rendkívül agresszív letámadással kezdte a mérkőzést, noha a magyar csapat többet birtokolta a labdát. Az összecsapás 15. percében Wales vezetéshez jutott, méghozzá Aaron Ramsey fejes góljával, amely Gareth Bale beívelését követően született. Az első játékrészben magyar részről Szoboszlai Dominik és Sallai Roland veszélyeztetett leginkább, ám Wayne Hennessey kapus mindkétszer bravúrral állta a sarat.

A fordulást követően a walesiek igyekeztek minél hamarabb lezárna a továbbjutás sorsát, ez a 47. minutumban össze is jött: egy szabadrúgást követően Ramsey maradt üresen ismét, és ezúttal sem kímélte meg Gulácsi Péter kapuját. A folytatásban a csereként beálló Kovács István és Varga Roland sem tudott lendíteni a magyarok játékán, így eldőlt, hogy egyenes ágon biztosan nem leszünk ott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A pótselejtezők sorsolását pénteken tartják.

Wales – Magyarország 2–0 (1-0).
Gólszerző: Ramsey (2).

Hennessey – Roberts, Lockyer, Mepham, Davies – Morrell (Ampadu), Allen – Ramsey, Bale (Wilson), James – Moore.

Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Lang, Nagy Zs. – Pátkai, Nagy Á. (Kovács), Szoboszlai – Dzsudzsák (Varga), Sallai, Szalai (Holender).

A csoport állása: