Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg marad hazájában a brazil gólfelelős – HIVATALOS

Matteo Politano eladása mellett a keddi napon újabb játékos került ki az olasz bajnoki kihívó Inter kötélékéből, a milánóiak tehetséges brazil támadója ugyanis a kölcsön után is marad Brazíliában…

A Libertadores-kupa győztes brazil Flamengo együttese a minap a kölcsön után véglegesítette játékoskeretében Gabriel Barbosát, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett 2019-ben a csapat bajnoki címéből és kontinens-elsőségéből egyaránt.

A 23 esztendős brazil támadó 2016-ban szerződött a Santostól az Inter csapatához, azonban a hatalmas tehetségként érkező kiválóság hatalmas blamát okozott a milánói gárdában, jelenlétének jóval nagyobb volt a füstje, mint a lángja, mindössze egyetlen bajnoki gólt szerzett a csapatszíneiben. A “Gabigol” becenévre hallgató játékost így az olasz klub előbb a Benficához, majd a nevelőcsapatához irányította kölcsönben (utóbbinál ismét magára talált), az elmúlt egy évet pedig már a Flamengóban öltötte, amely színeiben 43 mérkőzés alatt 34-szer tudott eredményes lenni.

Gabigol 2018-ban és 2019-ben is a brazil bajnokság gólkirálya lett, továbbá tavaly a legjobb góllövő lett a Libertadores-kupában és Dél-Amerika legjobb labdarúgójának választották.

Az Inter annak idején 29.5 millió euróért szerezte meg szolgálait, most 17 millió euróért adták el, a megállapodásban pedig rögzítették, hogy jövőbeli eladási árának 20 százaléka a milánói klubot illeti majd.