Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét Bilbaoból erősítene a Bayern

A következő szezonra mindenképpen megerősítené keretét az FC Bayern München egy védővel, a legújabb jelölt az Athletic Bilbao csapatában játszik.

ladyarse.co.uk

Javí Martínez után ismét a baszkoktól igazolhat a friss német bajnok, ezúttal azonban egy francia reménységre fáj a bajorok foga. Az idény végén távozni fog Münchenből a veterán Daniel van Buyten, a belga minden valószínűség szerint a feljutáshoz közel álló 1.FC Kölnhöz ír majd alá. De Holger Badstuber is kérdéses, hogy milyen állapotban tér vissza hosszú sérüléséből, a bajorok hátsó-szekciója így mindenképpen frissítésre szorul.

A ‘Kicker’ birtokába jutott információk szerint Aymeric Laporte is a védőjelöltek között található. A mindössze 19 esztendős középhátvéd ebben a szezonban robbant be, 30 spanyol bajnokin kapott lehetőséget, azaz meghatározó szerepet harcolt ki magának a spanyol klubban.

Laporte szerződése még igen hosszú távra szól, 2018-ig. A Bilbao már a Mártínez transzfer esetében is nehéz tárgyalópartner volt, kérdéses, mennyire lennének rugalmasak Laporte kapcsán. A gall U21-es válogatott piaci értékét a Transfermarkt 10 millió euróra taksálja.

További alternatíva lehet a Bayern védelmében az AS Roma alkalmazásában álló Mehdi Benatia, de a Borussia Dortmundhoz közel álló Matthias Ginterrel (Freiburg) és David Luiz-al (Chelsea) is összeboronálja rendre a sajtó a Münchenieket.

Galeß