Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Puskás-Suzuki kupa: Győztes PAFC, vesztes Honvéd

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a 17 éven aluliak számára kiírt nemzetközi húsvéti torna Felcsúton. A mai napon mindkét magyar együttes pályán volt.

Győzelemnek örülhettek a Puskás Akadémia játékosai. – puskassuzukicup.net

A nap első összecsapásán a Puskás Akadémia fiataljai a görög Panathinaikos ellen léptek pályára, és nyertek 2-1-re. A torna hivatalos honlapja szerint a találkozó előtt kiderült, hogy Tajti Mátyás betegség miatt nem léphet pályára. Mint ismert a két spanyol gigaklub, a Real Madrid és a Barcelona csábítja a Tajtit. Az első negyedórában több lehetőség is adódott a magyar fiatalok előtt, de nem tudtak élni, miközben a Pana egy üres kapus helyzetet hagyott kihasználatlanul. A portál szerint az első félidő nagyobb részében a magyar akadémisták futballoztak fölényben, amelynek a félidő derekán lett eredménye. Ekkor Zikosz kaszálta el a tizenhatoson belül Óvárit, az ítélet tizenegyes és kiállítás. A büntetőt Sallai Roland higgadtan értékesítette. A folytatásban aztán megélénkült a görögök futballja, melynek révén félóra elteltével Hacigiovannisz egalizálni tudott, egy szabadrúgásból kipattanó labdát vágott a kapuba. A hajrához közeledve Sallai önmaga és csapata második – egyben győztes – gólját is megszerezte, miután a lécről a gólvonalra pattanó labdát a hálóba fejelte. A második játékrészben a Pana kezdett jobban, de a hazaiak védelme rendre jól zárt. Az i-re a pontot Damásdi Alex tehette volna fel, de ígéretes helyzetben a kapusba lőtt. Ezzel lényegében vége is volt a találkozónak. A Puskás a Dinamo Zagreb ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást.

Puskás-Suzuki-kupa 2014, A-csoport
Puskás Akadémia – Panathinaikosz 2-1 (2-1)
Puskás Akadémia: Boros – Gőbölös, Kertai (Nagy S., 78.), Csonka, László – Ayrton, Erdei (Hursán, 51.), Sallai (Szabó B., 62.) – Damásdi (Magyari, 62.), Óvári, Péter (Mezőssy, 51.)
Panathinaikosz: Vaszilasz – Sztratigisz, Szervilakisz (Szemiosz, 57.), Zikosz, Balacurasz – Lampru (Papanikolau, 36.), Merai (Teoharisz, 57.), Turukisz, Hacigiovannisz (Piszpasz, 76.) – Hriszikosz, Mingosz
Gól: Sallai (24., 38., az elsőt 11-esből), ill. Hacigiovannisz (30.)
Sárga lap: Csonka, Óvári, Kertai, Nagy S., Mezőssy ill. Sztratigisz, Teoharisz
Kiállítva: Zikosz (23.)

A nap másik összecsapásán a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Honvéd együttesét, így szintén nagy lépést tett a fináléba jutásért, amelyre húsvét hétfőn kerül sor a Pancho Arénában.

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA, FELCSÚT
B-csoport
Real Madrid (spanyol)–Budapest Honvéd 2–0
Korábban
A-csoport
Puskás Akadémia–Panathinaikosz (görög) 2–1

A további program
Szombat
B-csoport: Real Madrid–Melbourne Football Institute (ausztrál) 12.00
A csoport: Puskás Akadémia–Dinamo Zagreb (horvát) 14.15

Vasárnap
A-csoport: Panathinaikosz–Dinamo Zagreb 14.00
B-csoport: Budapest Honvéd–Melbourne Football Institute 16.15

Hétfő
Az 5. helyért: 11.00
A 3. helyért: 13.15
Döntő: Pancho Aréna 19.00

Gavalovits Sándor