Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Monaco csillag végezte ki Uruguayt!

Borzalmas, nemzeti tragédiával felérő előjelekkel várta a tegnapi, Kolumbia elleni nyolcaddöntős mérkőzését, az uruguayi válogatott. Ugyanis az olaszok elleni harapása miatt, hosszú időre való eltiltást kapott legjobb formában lévő játékosuk, Luis Suárez.

www.facebook.com

Nyolcaddöntő
ÉS mint a Világ szinte mindegyik csapata, bizony az uruguayi válogatott is kénytelen volt megérezni a jolly joker hiányát. Igaz, sokan mondhatták azt a rioi derbi kapcsán, hogy legalább kiegyenlítetté váltak a feltételek, ugyanis a kolumbiaiak már eleve, a VB elejétől nem számolhattak legnagyobb értékükkel, Radamel Falcaoval.

A brazil – chilei meccsel ellentétben, ez a találkozó belefért 90 percbe, azonban teljesen más képet is mutatott, mint a tegnapi nap nyitómeccse. Két különböző, (kényszer) stílus csapott össze egymással. Kolumbia inkább a támadással volt elfoglalva, míg Uruguay jobbára, iménti megállapításból is kifolyólag, javarészt a védekezéssel törődtek.

Ám míg a jelek szerint Óscar Tabárez Copa América címvédő alakulata nem tudta elviselni a liverpooli csatár hiányát, addig a sárga-kék mezesek kerestek maguknak egy új sztárt. Ő pedig nem volt más, mint a “Tigrishez” hasonlóan Monacóban játszó, James Rodríguez.

Az ördöngős támadó mindkét félidőben egyszer-egyszer mattolta a tehetetlen Muslera kapust, aki így is többször mutatott be bravúrt. Az AS Monaco játékosa mindkét alkalommal társai fejes passza után volt eredményes. Első gólját pedig talán méltán nevezhetjük, már csak a nagyobb tét miatt is, a torna legszebbjének.

A végül meggyőző fölénnyel tovább jutó Uruguay a negyeddöntőben, a házigaza brazilokkal mérkőzik meg, az elődöntőért.

Kolumbia – Uruguay 2-0 (1-0)
Maracana, Rio de Janeiro
Vezette: Björn Kuipers (holland)
Kolumbia: Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero – Aguilar, C. Sánchez – Cuadrado (Guarín, 81. perc), J. Rodríguez (A. Ramos, 85.), T. Gutiérrez (A. Mejía, 68.) – Jackson Martínez.
Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godin, Á. Pereira (Ramirez, 53. perc) – M. Pereira, Á. González (Á. Hernández, 67.), Arévalo Ríos, C. Rodríguez – Cavani, Forlán (Stuani, 53.).
Gólszerző: J. Rodríguez (28., 50. perc)
Sárgalapok: Armero (78. perc), illetve Gímenez (55.), Lugano (77.)

Balogh József