Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter még Shaqiri nélkül győzte le a Genoát – videóval

Az Inter két jól elvégzett szögletnek is köszönhetően legyőzte a dobogóra hajtó Genoát, ezzel pedig nagy skalpot gyűjtöttek be Roberto Mancini tanítványai. A Nerazzuri új igazolása, Xhredan Shaqiri egyelőre a kispadról nézte végig a találkozót.

Kép forrása: Facebook/Inter

Kép forrása: Facebook/Inter

Inter – Genoa: 3-1 (2-0)
Milánó, Giuseppe Meazza, vezette: Carmine Russo.
Inter: Handanovic – Campagnaro, Vidic, Andreolli, D’Ambrosio – Medel (Krhin 87.), Guarín – Palacio (Kuzmanovic 65.), Hernanes (Obi 74.), Podolski – Icardi. Vezetőedző: Roberto Mancini.
Genoa: Perin – Izzo, Burdisso, De Maio – Edenilson, Rincón (Fetfatzidis 80.), Bertolacci (Tino Costa 82.), Antonelli – Iago, Matri (Kucka 52.), Lestienne. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini.
Gólszerző: Palacio (12.), Icardi (39.), Vidic (88.) ill. Izzo (85.)
Sárga lap: Campagnaro (85.) ill. De Maio (71.), Bertolacci (82.)

A találkozó igen jól indult a milánóiaknak, Mauro Icardi már a 2. percben vezetést szerezhetett volna, Fredy Guarín labdájából lőtt az argentin, Matteo Perin azonban hihetetlen bravúrral még hárítani tudott. Nem sokkal később már Samir Handanovic volt a főszereplő, a szlovén hálóőr Luca Antonelli próbálkozását hatástalanította. Negyed órához közeledve már azonban felrobbant a Giuseppe Mezza, Icardi húzását Perin még hatástalanítani tudta, a kipattanót ellenben Rodrigo Palacio már a hálóba vágta, 1-0.

A gólt követően megpróbált teret nyerni magának a Genoa, de ez a jól működő Inter középpálya miatt nem nagyon sikerült, Alessandro Matri ugyan olykor-olykor mutatott valamit, de Handanovicig igazából ő sem jutott el. A játékrész hajrájához közeledve Palacio akár duplázhatott volna, de Perin a helyén volt, a 39. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, Icardi fejelt a hálóba Hernanes szögletéből, 2-0.

A fordulás után tovább gyűltek a felhők Gian Piero Gasperini feje fölött, kidőlt egyik legjobbja, Matri, így vérbeli támadó nélkül folytatták a vendégek. Handanovic ellenben nem nagyon érezte a gólerős játékos kiválását, előbb Antonelli tesztelte a szlovén kapust, majd Iago Falqué is próbára tette őt. Egy órához közeledve majdnem meghűlt a vér a hazai szurkolókban, Maxime Lestienne tüzelt, de az Inter szerencséjére a keresztlécen csattant a belga középpályás kísérlete.

A 67. percben szokatlan jelenet szakította meg a találkozót, Marco Andreolli lőtte fejbe saját edzőjét, Roberto Mancinit, a szakember azonban egy rövid földfogást követően jót mosolygott a történteken.  A vendégek részéről Andrea Bertolacci próbált némi színt vinni a játékba, de a célzással bajai voltak a középpályásnak, majd negyed órával a vége előtt Juraj Kucka előtt zárt jól a hazai védelem.

A hajrára fordulva a Genoa megtörte a jeget, Tino Costa bombáját Handanovic még védeni tudta, a kipattanót Armando Izzo ellenben már két méterről a kapuba vágta, 2-1. Nem tarhatott ellenben sokáig Gasperini öröme, Nemanja Vidic egy szögletből a hálóba bólintott, ezzel pedig minden eldőlt, 3-1.

https://www.youtube.com/watch?v=U091nmi7hK4

R@mbo