Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A csapatok a rajt előtt: Lazio – körkép

Szombaton rajtol az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, ismertebb nevén a Serie A 2015/2016-os szezonja. Ennek apropóján górcső alá vesszük a liga pár meghatározó klubját, körülnézünk a házuk táján, feldolgozzuk a nyári változásokat, történéseket. Foglalkozunk az érkezőkkel és a távozókkal, illetve átnézzük a csapatok felkészülését. Jöjjön a Lazio!

Sergej Milinković-Savić

Sergej Milinković-Savić igazán nagyot léphet előre a Lazioban (forrás: uefa.com)

Az érkezők névsora: A Genk tehetségéért, Sergej Milinkovic-Savicsért 9 milliót fizetett az olasz fővárosi csapat. A 20 éves szerb középpályás összegét tekintve a legnagyobb igazolása a Lazionak. Még egy szerb játékos a Lazióé lett, hiszen a 30 éves Dusan Basta az Udinesétől érkezett, 5 és fél millióért a fővárosba. Fiatalok híján nem lesz az olasz fővárosi együttes, ugyanis az Ajaxtól is megszerzett a csapat egy ígéretes ifjút. A mindössze még csak 20 éves Ricardo Kishna játékjogáért 4 milliót fizetett a labdarúgó új munkaadója. A Sportingtól is szerzett meg egy játékost a Lazio, hiszen a lisszaboni klubot a rómaiért Maúricio hagyta el. A 26 éves brazilért 2,65 milliót fizetett új egyesülete. Három fiatalt ingyen is megszerzett a klub: Riccardo Serpieri a Consenza-t hagyta el, Wesley Hoedt az Alkmaart, míg Patric a Barca B csapatát.

A távozók névsora: Luis Pedro Cavanda a legnagyobb név azok közül, akiktől megvált a klub. A kongói származású belga labdarúgó a török Trabzonsporban folytatja karrierjét. A 24 esztendős focistáért 1,95 milliót fizetett a kelet-európai klub. Volt, aki nem csak csapatot, de kontinenst is váltott egyben. Az uruguayi Emiliano Alfaro a thaiföldi Buriram United játékosa már. Új klubja egymilliót fizetett a 27 éves, olasz származású labdarúgóért. Ezen játékosok hoztak pénzt a Lazio kasszájába az átigazolási szezonban eddig.

Játékosokra költöttek idáig: 20,65 millió euró
Játékosok eladásából befolyt összeg: 2,75 millió euró

Felkészülés: A Lazio mindössze 4 felkészülési mérkőzést játszott, azonban azok mindegyikét elveszítette! A római klub már az Olasz Szuperkupa meccsen is túl van, ahol szintén alulmaradt, a Juventus ellen. A Bajnokok Ligájában is játszott már a klub a hét közepén, s akkor hazai környezetben sikerült 1-0-ra legyőznie a német Bayer Leverkusen csapatát.
Mérleg: 4 mérkőzés, 0 győzelem – 0 döntetlen – 4 vereség, 3-10-es gólarány

A legutóbbi szezon harmadikja szombaton, azaz ma este megkezdi a szereplését, méghozzá a Bologna vendéglátójaként.

A Lazio felkészülési mérkőzései
Lazio – Vicenza 0-1
Anderlecht – Lazio 3-1
Sigma Olomouc B – Lazio 3-2
Mainz – Lazio 3-0

Nagy Dávid