Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A csapatok a rajt előtt – Napoli

Szombaton rajtol az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, ismertebb nevén a Serie A 2015/2016-os szezonja. Ennek apropóján górcső alá vesszük a liga pár meghatározó klubját, körülnézünk a házuk táján, feldolgozzuk a nyári változásokat, történéseket. Foglalkozunk az érkezőkkel és a távozókkal, illetve átnézzük a csapatok felkészülését. A sok változáson áteső Napolit fogjuk most kicsit részletesebben bemutatni.  

Allan lehet a legnagyobb fogás - Forrás: zimbio.com

Allan lehet a legnagyobb fogás – Forrás: zimbio.com

Az érkezők névsora: Rafa Benítez távozása és Maurizio Sarri érkezése megkavarta az állóvizet jelentősen a dél-olasz városban, ez komoly játékosmozgással is járt. A legtöbbet az Udinese védekező középpályására, Allanra költöttek a világoskékek, érte 11,5 millió eurót fizettek. A Tottenhamtől sikerült elhozni a román válogatott védőt Vlad Chirichest, akiért 7 millió eurót kellett átutalni Londonba, valamint Sarri hozta magával az Empolitól a középpályás Valdifiorit és a jobbhátvéd Hysajt. Ők összesen 10,5 millió ellenében kerültek a Partenopeihez. Visszatért továbbá a csapathoz Pepe Reina a Bayernből és elhozták a fiatal Jacopo Dezit a Crotonéból, valamint Gabriel érkezett kölcsönbe a Milanból. Kölcsönből visszaérkezett Omar El Kaddouri a Torinóból, aki idén komoly szerepet vállalhat a Napoli szezonjában és Josip Radosevic is úgy néz ki, hogy ezúttal marad a csapattal.

A távozók névsora: A legkomolyabb név a távozók között Gökhan Inler, aki a Leicester Cityhez ment 7 millió euró ellenében. A svájci középpályás szép sikereket élt meg a klubbal, az ő tapasztalata hiányozhat akár a jövőben. Rajta kívül egy másik védekező középpályás, Walter Gargano is elhagyta a klubot, ő a mexikói Monterreyhez került másfél millió euró ellenében. Duván Zapata az Allan-szerződés keretein belül az Udinesét erősíti egy szezonig, míg Miguel Britos ingyen távozott a Watfordhoz.

Játékosokra költöttek idáig: 32,5 millió euró
Játékosok eladásából befolyt összeg: 8,56 millió euró

Felkészülés: A felkészülés viszonylag jól sikerült a Napolinak, 6 meccsből 4-et megnyertek, ami nem egy rossz mérleg, azt azonban muszáj megemlíteni, hogy ezek lényegesebben alacsonyabban jegyzett csapatok voltak, a komoly együttesekbe már beletört Higuaínék bicskája. Mérleg: 6 meccs, 4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 25-6-os gólkülönbség.

A Napoli felkészülési meccsei:

Napoli – Anaunia: 8-0
Napoli – Feralpisálo: 5-2
Napoli – Cittadella: 5-1
Nice – Napoli: 3-2
Porto – Napoli: 0-0
Latina – Napoli: 0-5

Tereh Balázs