Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos hátrányból állt fel a Chelsea!

A Premier Leageue hetedik fordulójának szombati napját a Chelsea vendégszereplése zárta, méghozzá Newcastle-ban, ahol mindig megszenvednek a pontokért a kékek. Így volt ez ma is, egy nagy mentéssel.

Kép forrása: indiaspurs.com

Kép forrása: indiaspurs.com

 

Newcastle United – Chelsea 2-2 (1-0)
Newcastle, St. James’s Park. Vezette: Martin Atkinson.
NU: Krul – Janmaat, Mbemba, Coloccini, Mbabu – Anita, Colback (Obertan 54.) – Sissoko (De Jong 90+2.), Wijnaldum, Perez – Mitrovic (Toney 85.). Menedzser: Steve McClaren.
Chelsea: Begovic – Ivanovic, Cahill, Zouma, Azpilicueta – Fabregas, Matic (Willian 61.) – Pedro, Oscar (Ramires 73.), Hazard – Remy (Falcao 61.). Menedzser: José Mourinho.
Gólszerzők: Perez (42.), Wijnaldum (60.) ill. Ramires (79.), Willian (87.)
Sárga lap: Colback (34.) ill. Ivanovic (68.), Pedro (90+5.)

A bajnoki címvédő Chelsea a mumusának számító Newcastle United otthonába látogatott. Az első hat fordulóban csak szenvedő londoniak a múlt héten végre az Arsenal skalpjával úgy tűnt, megindulhatnak felfelé a tabellán, és üldözőbe vehetik a Manchester Cityt, igaz, tisztes távolból. A City azóta leszállóágban van, a Chelsea viszont stagnál. Tartósan jó teljesítményt nem tudnak nyújtani, ellenfelük pedig május óta nem nyert bajnokit. Itt volt tehát az idő a javításra. De ezen az estén sem sikerült. Hiába játszott fölényben a Chelsea, a NU sokkal veszélyesebb volt, és míg a hazaiaknak voltak helyzeteik, a vendégcsapat csak vergődött. Aminek a vége egy kapott gól lett, a félidő végén. A második félidőben nem sok minden változott, a Chelsea birtokolta a labdát, már 70-30 is volt az arány a kékek javára, amikor jött Wijnaldum gólja, és már 2-0-ra vezettek a hazaiak. José Mourinho csapata igencsak tanácstalanul passzolgatott a hazai térfélen, és amikor végre helyzetbe kerülhettek volna, akkor is les címén állította meg őket a játékvezető. S mikor már a Newcastle játékosai is kezdtek hinni a győzelemben, Ramires a forduló egyik legszebb góljával tartást adott csapatának, és az utolsó, valamivel több, mint tíz percet nagyon megnyomták Mourinho játékosai. És ennek meg is lett az eredménye, mert egy szabadrúgás után Willian tekert a hazai kapu elé, és a lepattanó labda mindenkit becsapva, a hazai kapuban landolt. Ezzel egy pontot megmentettek a londoniak, míg a NU továbbra is kieső helyen van, mindössze öt ponttal lemaradva ez egyelőre mélyen tudása alatt teljesítő Chelsea-től.