Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Bajban az Ajax! – eredmények

Kedden a 3. selejtezőkör odavágóival folytatódott a Bajnokok Ligája 2016/17-es kiírása. A kvalifikáció ezen szakaszában a mezőny kettéoszlik, mint minden esztendőben, úgy idén is adott egy bajnokok ága és egy nem bajnokok ága. Nézzük, hogy milyen eredmények születtek a nem bajnokok ágán, avagy lépéshátrányban az Ajax, a Rosztov, a Young Boys és a Sparta Praha. A mezőny másik fele a mai napon szerdán játssza odavágós párharcát, a keddi eredményeket a bajnokok ágán pedig IDE kattintva tekinthetitek meg.

13873030_1085183434862337_1442401333389820574_n

Ajax – PAOK 1-1 (0-1)
G: Dolberg (58.) ill. Campos (27.)
Nem indul jól a szezon, a tétmeccsek sora az Ajax Amszterdam szempontjából, avagy Peter Bosz döntetlennel debütált a holland csapat élén 48 ezer hazai néző előtt. A fölény és a sokkalta több kísérlet ellenére a hollandoknak kellett futniuk az eredmény után, Dolberg révén pedig csak az egyenlítésre futotta, melynek tükrében egy nagyon nehéz és pokoli visszavágóra van kilátás. A görög atmoszféráról nem is beszélve…! A gólszerző Dolberg révén még pár gondolat, kezdjünk el megismerkedni az ifjú, mindösszesen 18 esztendős dán nevével, aki első tétmérkőzését játszotta az Ayax felnőtt együttesében.

Sparta Praha – Steaua Bukarest 1-1 (1-0)
G: Sural (35.) ill. Stanciu (75.)
Idegenben lőtt gólt az Eb-n is megforduló Stanciu, ezzel és a megszerzett döntetlennel pedig a román csapat irányába billentek az esélyek a visszavágó előtt. A két csapat kiegyenlített mérkőzésen ikszelt le.

Shakhtar Donetsk – Young Boys 2-0 (1-0)
G: Bernard (27.), Seleznev (75.) ill.
Kiállítás: – ill. Vilotic (55.)
A papírformának megfelelően a pályán és az eredményesség tekintetében is kiütközött a két csapat közötti különbség, s noha azt a jelzőt még nem húzhatjuk rá az ukrán klubra, hogy továbbjutottak, de roppant közel kerültek ehhez. A Kubantól érkező, korábban a Dnipro színeit erősítő Seleznev góllal debütált új csapatában, ami a nemzetközi porondot illeti.

Rosztov – Anderlecht 2-2 (1-1)
G: Ezzatolahi (16.), Poloz (60.-büntető) ill. Hanni (3.), Tielemans (52.)
Történelmi pillanat volt ez a mérkőzés a tavalyi orosz meglepetéscsapat a Rosztov életében, mely története során először játszott Bajnokok Ligája mérkőzést. Nem indult jól a találkozó a szempontjukból, avagy az Anderlecht friss igazolása, a gólokkal megbízott Hanni számára három perc kellett ahhoz, hogy gólt szerezzen új együttesének mezében tétmeccsen. Az orosz klubnak csak az egyenlítésre futotta két ízben is, belga részről pedig a második gólt a 19 esztendős Tielemans szerezte, aki alapembere és nagy reménysége a belga labdarúgásnak. Az odavágó előtt is az Anderlecht számított a párharc esélyesének, a két idegenben lőtt gól és a hazai visszavágó tükrében pedig ez már hatványozottan igaz.