Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea-nek esélye sem volt az Arsenal ellen – videóval

A Premier League szombati játéknapja is egy városi rangadóval zárult. Londonban a két városi rivális az Arsenal és a Chelsea nézett farkasszemet egymással. 

promo299006481

Arsenal – Chelsea 3:0 (3:0)
Helyszín:  Emirates Stadion (London) vezette: Oliver
Gólszerzők: Sacnhez (11.), Walcott (14.), Özil (40.)
Sárga lapok: Ivanovic (28.), Costa (83.)

Kiállítva: 

Arsenal: Cech – Monreal, Koscielny, Mustafi, Bellerin – Cazorla, Coquelin (Xhaka 32.) – Iwobi (Gibbs 69.), Özil, Walcott – Sanchez (Giroud 79.). Vezetőedző: Arsené Wenger.

Chelsea: Courtois – Ivanovic, Cahill, David Luiz, Azpilicueta – Kanté – Willian (Pedro 70.), Fabregas (Alonso 55.), Matics, Hazard (Batshuayi 71.) – Diego Costa. Vezetőedző: Antonio Conte

A két londoni gárda rivalizálása óriási múltra tekint vissza, összesen 165 alkalommal mérkőztek meg egymással történetük fennállása során. Először találkozójukat 1907. november 11-én jegyezhettük fel, mikor a Chelsea hazai pályán győzött 2:1-re. A londoni rangadókon az Arsenal a sikeresebb együttes 62 győzelemmel, a Chelsea 55 sikernél tartott a mérkőzést megelőzően, döntetlen eredmény 48 alkalommal született. A gólok eloszlása elképesztően szorosan alakul 226:215 eloszlásban az Arsenal javára. Az Arsenalnál Arsené Wenger vezetőedző nem számíthatott Mertesarcker, Welbeck és Ramsey játékára, míg a másik oldalon Antonio Conte Terry és Zouma kivételével mindenkire számíthatott. Az Arsenal kezdte jobban a városi derbyt már az 5. percben komoly gólszerzési lehetőségük volt, Cazorla bal alsóba tartó  lövését azonban Courtois hárítani tudta . A 11. percben óriási hibázott a Chelsea védelem, Cahill-hez került hátra a labda aki nem tudta a labdát elrúgni és Alexis Sanchez elvette a védőtől a játékszert és begyalogolt azzal a Chelsea kapujába, Courtois pedig ki volt szolgáltatva egy az egy elleni szituációban. 1-0! Elképesztő gólt rúgott három perccel később az Arsenal, az ágyúsok a Barcát lemásolva passzolgattak ki a Chelsea védelmét és Bellerin egy rekem passzal szolgálta ki Theo Walcottot a kapu előtt aki kapásból a hálóba vágta a játékszert. Zseniális gól, ezt még Messiék is megirigyelhették. 2-0! A 21. percben  Willian próbálkozott egy lövéssel de lövése jócskán elkerülte a kaput. Az első játékrészben nem igazán találta a mérkőzés ritmusát a Chelse, kaput eltaláló lövésük sem volt. A 32. percben Wengernek kényszerű cserét kellett végrehajtania, miután Coquelin nem tudta folytatni a játékot, helyette Xhaka állt be a pályára. A 40. percben tovább nőttek Antonio Conte gondjai, megszerezte harmadik gólját is az Arsenal, Sanchez – Özil összjátékot követően a chilei passzát a német kapásból Courtois kapujába vágta. 3-0! A második játékrészben visszaesett a játék irama, a Chelsea pedig nem nagyon tudott komoly lehetőséget kidolgozni. Sőt a 69. percben kis híján össezjött a negyedik Arsenal gól is. Theo Walcott lövését óriási reflexmozdulattal hárította Courtois. A második félidőben mindössze 3 kaput eltaláló kísérletet jegyezhettünk fel, ebből kettőt a Chelsea javára. A 85. percben a csereként beállt belga támadó Michy Batshuayi szépítehett volna, de lövését Petr Cech hárította. A végén az eredmény már nem változott így a Liverpool után az Arsenal ellen is vereséget szenvedett a Chelsea és Conte csapat három mérkőzés óta nyeretlen és már csak a nyolcadik helyen állnak a tabellán. Ellenben az Arsenal zsinróban négy győzelemnél tart és már a harmadik helyen állnak, mindössze a nyitófordulóban hazai pályán a Liverpool csapatától kaptak ki.

https://www.youtube.com/watch?v=F86J4jbif-4

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor