Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Már az alagsorban a lift

Nem megy a Diósgyőrnek, ezúttal a Debrecen bizonyult jobbnak Horváth Ferenc csapatánál, pedig a második félidő elején úgy tűnt, sikerül legalább egy pontot megcsípni.

629holman

Diósgyőr – Debrecen 1-3 (0-2)
Miskolc, vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Novothny (57., 11-esből) ill.: Holman (27.), Szakály P. (37.), Tőzsér (88.)
Sárga lapok: Daushvili (59.), Bognár I. (75.), Tamás M. (87.) ill.: Brkovic (19.), Könyves (56.)
Kiállítva: Tamás M. (87., második sárga lappal) ill.: Brkovic (60., második sárga lappal)

Diósgyőr: Rados – Lázár, Lipták, Tamás M., Eperjesi (Vela, a szünetben) – Elek – Oláh B., Daushvili, Nono (Bognár I., a szünetben) – Bacsa (Novothny, a szünetben), Makrai

Debrecen: Danilovic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N. – Tőzsér, Filip – Bobko, Holman (Mészáros K., 87.), Szakály P, Könyves N. (Nagy Z., 68.) – dr. Horváth (Castillion, 68.)

Különösebben nem hatotta meg a miskolci játékosokat a pénteken kirótt ötmilliós klubon belüli büntetés, legalábbis ez nem látszott meg a csapat játékán a Loki elleni keleti rangadón. Ahogy az várható volt, Horváth Ferenc igyekezett frissíteni együttesének összetételén, ám akik pályán voltak a kezdő sípszó pillanatában, egyre-másra követték el a butábbnál butább hibákat, amiből remekül megélt a hajdúsági társaság. Ezen az sem változtatott, hogy az ingyen beengedett szurkolók igyekeztek felrázni övéiket. Az első félórában is jóval több lehetősége volt Leonel Pontes együttesének, s csak a koncentráción múlt, hogy nem kerül már a szünet előtt tetemes hátrányba a hazai alakulat. Ám két gólt így is benyelt Ivan Rados. Előbb Holman gyötört be egy gólt, majd a szünet előtt egy röviden kifejelt labdából Szakály lőtt kapásból a rövid alsóba. E találat nagyban emlékeztetett Gera Zoltán portugálok ellen szerzett Eb-góljára.

A szünetben Horváth Ferenc jelentősen átalakította együttesét, hiszen hármat is cserélt a folytatás előtt, ebből Novothny Soma jött ki jól. Hiába nyomta meg a félidő első felét a miskolci csapat, mindössze egy tizenegyesgólig jutott az említett Novothny révén. S majd’ félóra volt még hátra, mikor is megfogyatkozott a vendéggárda: Brkovic és Daushvili kapott össze, mindketten megkapták a maguk sárgáját, a debreceni védőnek azonban ez volt a második, így mehetett zuhanyozni. Innentől mindent egy lapra feltéve támadhatott volna a DVTK, de őket zavarta meg az emberelőny, lévén Mészáros Norbert révén a harmadik gólt is megszerezhették volna Tőzsér szabadrúgása után, ám a bekk a kapufára fejelt. Viszont ami kimaradt ekkor, az nem sokkal a vége előtt már nem. Előbb ugyanis Tamás Márk is kiállítatta magát, a szabadrúgásból Tőzsér bevágta a léc alá a harmadik Loki-gólt, amivel végleg lezárta a meccset. A miskolciak tehát továbbra is sereghajtók.

Gavalovits Sándor