Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Francia légió szállította a Real győzelmét – videóval

A címvédő Real Madrid a BL csoporkörének ötödik fordulójában a Sporting CP otthonába látogatott. A mérkőzés azért is volt érdekes mivel a királyi gárda sztárja visszatért abba a stadionba ahonnan indult a pályafutása. 

15095722_1402692613110530_5141780927841614835_n

Sporting Lisszabon – Real Madrid 1:2 (0:1)
Helyszín: José Alvalade Stadion (Lisszabon)  Vezette: Collum (skót)
Gólszerzők: Silva (80., büntetőből) ill. Varane (29.), Benzema (87.)
Sárga lap: Ruiz (57.) ill. Marcelo (40.), Kovacic (65.),
Kiállítva: Pereirea (64.)

Sporting: Patricio – Zeegelaar, Semedo, Coates, Pereira – Ruiz (Schelotto 67.), Silva, Carvalho, Martins – Dost (Andre 76.), Cesar (Campbell 62.). Vezetőedző: J.Jesus

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo (Coentrao 71.) – Lucas, Modric, Kovacic, Bale (Asensio 58.) – Isco (Benzema 67.), Ronaldo. Vezetőedző: Z.Zidane

Elképesztő formában várhatta a találkozó a Zidane által vezette Real Madrid. A mérkőzést megelőzően 29  mérkőzése nem szenvedett vereséget a királyi gárda. Legutóbb a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Wolfsburg ellen kaptak ki Ronaldóék 2:0-ra. Hétvégén a városi rivális Atletico csapatát verték simán 3:0-ra a blancók. A Sporting elleni mérkőzés azért is volt érdekes hiszen a madridiak portugál sztájra visszatért oda ahonnan indult az egész pályafutása. A két csapat madridi mérkőzését a Real nyerte egy emlékezetes 94.percben szerzett góllal.

Lisszabonban a José Alvalade Stadionban remek hangulat és közel teltház várta a csapatokat. A találkozó első 15 perce kiegyenlített játékot hozott komoly gólszerzési lehetőség nélkül. A hazaiak kaput eltaláló lövés nélkül zárták az első félidőt. A madridiak első komoly lehetőségüket gólra váltották a 29. percben, egy szögletet követően egy lecsorgó labda Varana elé került aki nem hibázott és a hálóba lőtte a játékszert. A gól után rögtön egyenlíthetett a Sporting azonban Cesar lövését az utolsó pillanatokban Ramos blokkolta, pedig már sokan bent látták a hálóban. Az első félidő hajrájában ismét Bruno Cesar került a középpontba, szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát. A második játékrész sem hozott siporkázó játékot, kevés lehetőséget láthattunk a folytatásban is. A 64. percben Pereira szabálytalankodott Kovacic-al szemben és a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a Sporting játékosát. A hajrában a csereként beálló Coentrao kezezése után a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak, amit Silva értékesített a 80. percben. A csattanó a 87. percben érkezett a szintén csereként beálló Benzema  Ramos beadását követően fejelt védhetetlenül a hálóba. Győzelmével a Real Madrid is bebíztosította továbbjutását, az F csoportban. A csoport másik mérkőzésén elképesztő rekordot jelentő 12 találat született a Signal Iduna Parkban ahol a Dortmund 8-4 arányban győzte le a lengyel Legia Varsót.

https://www.youtube.com/watch?v=YviksXxV5IE

Az F csoport állás 5 fordulót követően:

f