Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Rangadót nyert és továbbjutott a Juventus! – videóval

A mai este meccsei után az egyik legizgalmasabba H jelű csoport lett a BL-ben az utolsó forduló előtt. A Sevilla vezetett, végül több góllal kikapott, a Juve ezzel már biztosan a legjobb 16 között. A Sevilla és a Lyon esélyes még a nyolcaddöntőre.

Nem csak az első félidő végén örülhettek a vendégek – itt még Marchisio (középen) gólját ünnepelték (forrás: twitter.com/juventusfc)

UEFA Bajnokok Ligája, H-csoport – 5. forduló

A csoport első helyezettje fogadta a kvartett másodikját, az este egyik legnívósabb párharcán. Az andalúz klub gyorsan tisztázta, kezdeményezni akar, gólokat lőni. A 9. percben Pareja révén, távoli kapáslövése nyomán előnybe került a sevillai együttes (1-0)! Nem álltak le a hazaiak, a 17. minutumban Escobero lőtte el a labdát, de az fölé szállt. A 26. minutumban Vietto próbálkozását blokkolták, majd egy perccel később a Juve akart gólt szerezni. Mandzukic nagy helyzete maradt ki, kevéssel lőtt a kapu mellé. A 35. percben ismét villant a torninói gárda. Cuadrado pontos ívelését Khedira fejese követte, de utóbbi nem tudott elég pontos lenni, Rico fogta a labdát. A következő minutumban nem tudott elég fegyelmezett lenni és szem előtt tartani Vazquez, hogy már van egy sárga lapja, így a 36. minutumban megfogyatkoztak a hazaiak. Az első félidő hajrájában, a hosszabbítás 2. percében még örömökben szegényebb pillanat jött a hazaiak számára – egy gól, amit nem ők szereztek. A Juventus tizengyeshez jutott, a labda mögé pedig Marchisio állt, akinek nem jelentett gondot az egyelíntés (1-1)!

Igyekezett létszámfölényét kihasználni a Juve a folytatásban. A 61. percben Pjanic gondoskodott volna a vendégek előnyszerzéséről, azonban távoli lövése után a labda Ricoé lett. Azonban, ha a hajráig is kellett várni rá, megszületett a Zebrák vezető találata! A 84. minutumban Bonucci vette be a sevillai kaput (1-2)!
Ezzel még nem ért véget a vendégek brillírozása! A Sevilla vezetett is, végül kétgólos hátrányba kerül a 94. percben, amikor is Mandzukic állította be a végeredményt (1-3)! A horvát gólja után szinte azonnal lefújta a játékvezető a találkozót. A Sevilla átadta ezzel helyét a Juventusnak, és ahogy most fest, igencsak izgalmas utolsó forduló jön ebben a csoportban. A Juventus, Sevilla, Lyon trióból egy biztosan az Európa Ligában folytatja. A két továbbjutó közül az egyik – a ma esti sikerével – a Juventus, amelynek már csak a helyezése a kérdéses, míg az andalúz együttesnek keresztbe tehet a Lyon. Ráadásul a spanyol és a francia klub egymás ellen játszik a zárófordulóban. Ha a Sevilla nem veszít, a torinói együttessel egyetemben nyolcaddöntőbe jut.

Sevilla – Juventus 1-3 (1-1)
Helyszín: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán – 38 942 néző. Vezette: Mark Clattenburg (angol)
Gólszerzők: Pareja (9.), ill. Marchisio (45+2. – büntetőből), Bonucci (84.), Mandzukic (90+4.)
Sárga lapok: Vazquez (31., 36.), Mercado (37.), Iborra (90+5.) ill. Mandzukic (25.), Khedira (42.), Evra (65.), Cuadrado (72.)
Kiállítás: Vazquez (36.), ill. –

Sevilla: Rico – Rami, Pareja, Mercado – N’Zonzi – Mariano, Iborra, Mariano (Kranevitter 76.) –  Vitolo, Escudero – Vazquez, Vietto (Sarabia 46.). Vezetőedző: Jorge Sampaoli (argentin)

Juventus: Buffon – Daniel Alves, Bonucci, Rugani, Evra (Sturaro 72.) – Khedira, Marchisio , Pjanic (Kean 84.) – Cuadro (Chiellini 87.), Mandzukic, Alex Sandro. Vezetőedző: Massimiliano Allegri (olasz)

A csoport másik meccsének első komolyabb helyzetét a Lyon hozta össze a Zágráb otthonában, de Lacazette fejese elkerülte a kaput a 12. percben. Nem sokkal ezután, a 14. percben kényszerű csere jött a hazaiaknál, majd részükről a 16. minutumban Situm veszélyeztetett, de a vendégek kapusa kifogta a léc alá tartó labdát. A 29. percben közel járt a vezetéshez a francia együttes, azonban Ferri lökete a felsőlécen csattant. A félidő hajrájára még jött egy nagy helyzet, de Valbuena sem tudott túljárni a zágrábi klub kapusának eszén.

Az 50. percben is helyzettel vétette észre magát a Lyon, Ferri lövését viszont újból begyűjtötte a kapus. A 72. minutumban viszont megtört a gólcsend! Ekkor Lacazette volt közelről eredményes Rafael passzát követően (0-1)! Ezzel minden el is dőlt, az utolsó előtti fordulóig a zágrábi együttes még csak pontot sem szerzett, a Lyon pedig beszállt, vagyis bennmaradt a továbbjutásért folyó harcokba, melynek döntő szakaszaként a csoportkör utolsó meccsén a Sevilla ellen játszik.

Dinamo Zagreb – Lyon 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadion Maksimir. Vezette: Pavel Královec (cseh)
Gólszerzők: – , ill. Lacazette (72.)
Sárga lapok: Gojak (36.), Knezevic (90+1.), ill. –
Kiállítás:

Dinamo Zagreb: Livakovic – Pivaric, Benkovic, Sigali, Matel (Henriquez 14.) – Knezevic – Coric (Jonas 52.), Gojak, Pavicic (73.), Situm. Vezetőedző:  Bruno Génésio (francia)

Lyon: Lopes – Rafael, Yanga-Mbiwa, N’Koulou, Morel – Ferri, Gonalons, Darder (Tolisso 66.) – Cornet (Fekir 66.), Lacazette, Valbuena (Rybus 88.). Vezetőedző: Ivaylo Petev (bolgár)

 A H-csoport állása az 5. forduló után
bl-h-csoport

Nagy Dávid