Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt ragadt légiósok – 15.rész: Nenad Pozder

Az elmúlt húsz évben számtalan külföldi labdarúgó megfordult a magyar NB I-ben. Közülük többen rövidebb látogatást tettek nálunk. Volt olyan is aki feljebb jutott, s olyan is, aki hosszú idő után máshova igazolt. Viszont volt olyan focista is aki hosszú ideig maradt, hiszen ugyan az NB I-ben már nem, de alacsonyabb osztályban továbbra is nálunk játszik. Közülük fogunk az elkövetkező hetekben szemezgetni.

Sorozatunk előző részei:
1. Jammeh Haruna (gaboni) Balatoni Vasas
2. Robson de Souza (brazil) Nagykőrösi Kinizsi
3. Sadjo Haman (kameruni) Csetény
4. Samuel Ellis Ato (ghánai) Toponár
5. Eugene Fomumbod (kameruni) Toponár
6. Henry Etiosa Odia (nigériai) Internationale CDF

7. Christian Ebala (kameruni) Kecskemét – Hetényegyháza
8. Yannick Mbengomo (kameruni) STC Salgótarján
9. Egejuru Godslove (nigériai) Iváncsa

10. Volodimir Ovszijenko (ukrajnai magyar) Fehérgyarmat
11. Vinicius Galvao (brazil) Ibrány
12. Edouard Ndjodo (kameruni) PVSK
13. Joseph Ngalle (kameruni) Tótkomlós
14. Eugene Salami (nigériai) Kecskemét

fociakobon-hu(fociakobon.hu)

A magyar futballt jól ismerő szurkolók is kevésbé emlékeznek Nenad Pozderre. A szerb középhátvéd 1999-2000 között játszott a labdarúgó NB I-ben, de azóta is rendre felbukkan valamelyik alsóbb osztályú csapatnál.

1977.11.11-én született focista. Amint már feljebb is írtam 1999-ben szerződött Magyarországra. Abban a szezonban gyengélkedett a Diósgyőri FC és a bajnokság végén ki is esett a csapat, mely óriási anyagi problémákkal küzdött. Majd nem sokkal később meg is szűnt a DFC. Viszont a diósgyőri labdarúgást ekkor nehéz is volt feléleszteni, hiszen a különböző próbálkozások rendre csőddel végződtek. Ezen időkben fordult elő, hogy egyik évben a Diósgyőri FC, később a Borsod Volán majd a Monor jogán indulhatott el a csapat, végül a jelenlegi Diósgyőri VTK ugyebár az egykori Balaton FC Siófokból fejlődött ki. (A BFC Siófok pedig a korábbi Bodajk FC) Miután a Diósgyőrből eltávozott hazatért, majd visszakerült Magyarországra, ahol az élvonalban már nem, de különböző alacsonyabb osztályú csapatokban (kezdetben még NB II-ben) megfordult, így sorjában a Marcali, az Aszód, a Mezőkövesd, a Maglód és a Biatorbágy, a Tura, a Ferencvárosi FC majd jelenleg a Tápiószecső játékosa lett. A kőkemény hátvédet minden csapatánál szerették, az ő képességei alapján hosszú ideig akár magasabb osztályban is játszhatott volna, de végül a pályafutása nem úgy alakult.

187686_pozder_nenadNenad Pozder
Született: 1977.11.11.
Nemzetisége: szerb
Profi magyar klubjai: Diósgyőr (NB I)
Jelenlegi klubja:Tápiószecső (Pest Megyei elsőosztály)

Endrődi Dávid