Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos pontokat hullajtott el a Dortmund! – videóval

A Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund az Augsburg csapatát látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A mérkőzés folyamán a hazaik rengeteg helyzetet dolgoztak ki, ám ezek közül csupán egyet sikerült bekotorniuk, a vendégek pedig gyakorlatilag szinte egyetlen komolyabb ziccerüket gólra tudták váltani. 

d6b3240e-3961-446c-aebe-b7659074292b

A mérkőzés első veszélyesebb szituációjáig nem kellet túl sokat várni, melyet a hazaiak oldalára írhattunk fel. A 9. percben Mario Götze tett kísérletet a gólszerzésre, ám balszerencséjére a próbálkozása a lécen csattant. A 12. minutumban Aubameyang végzett el szabadrúgást, azonban a bal alsó tartó lövését Hitz védeni tudta. A 30. percben Kagawa lőtt kapura, mely középre tartott, így Hitz számára nem okozott komolyabb problémát a hárítása. A 33. minutumban az Augsburg megszerezte a vezetést, Ji lövését először még védte Weidenfeller, majd a kipattanó után már nem hibázott a vendégek támadója. A 41. percben Schmelzer beadása után Aubameyang fejelt nem sokkal a kapu mellé. Az első félidő leforgását követően tehát nagy meglepetésre az Augsburg várhatta előnyből a folytatást. 

A fordulás utána rendkívül gyorsan egyenlíteni tudott a BVB, a 47. minutumban Kagawa passzát követően Dembele volt eredményes. A 49. percben Ji járt közel ahhoz, hogy csapata neki köszönhetően ismét megszerezze a vezetést, ám a kísérlete elkerülte a kaput, igaz éppen csak. Nem sokkal később Aubameyang ollózó mozdulattal próbált gólt szerezni, a lövése viszont pont középre tartott, így a vendégek portása könnyedén védett. A 88. minutumban ordító helyzetet szórakozott el a hazai gárda, Aubameyang közeli próbálkozását hárította a kapus, Castro a kipattanót követően luftot rúgott, Schürrle lövése a kapu mellé gurult…

Borussia Dortmund – Augsburg 1-1 (0-1)
Helyszín:
Signal Iduna Park
Gólszerzők:
Dembele(47.) ill. Ji(33.)
Sárga: Kagawa(69.) ill. Baier(52.), Stafylidis(65.)

Kiállítás: 

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Ginter, Merino, Bartra(Bender 46.), Schmelzer – Weigl – Pulisic, Götze, Kagawa(Castro 71.), Dembele(Schürrle 81.) – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel. 

Augsburg: Hitz – Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kohr(Kacar 78.), Baier – Teigl, Moravek(Feulner 73.), Schmid – Ji(Altintop 90.). Vezetőedző: Manuel Baum. 

A Videóért KATT!