Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Hazai pályán győzött a Hamburg

A karácsony miatt a Bundesliga 16. fordulóját hét közben rendezték meg. A kiesés elől menekülő Hamburger SV hazai pályán fogadta a Schalke 04-et. Ezzel a mérkőzéssel egy időben játszották le a Frankfurt – Mainz találkozót.

1586901

Hamburger SV -Schalke 04 2:1 (0:0)
Helyszín: Volksparkstadion, Hamburg Vezette: Drees
Gólszerzők: Muller (60.), Wood (82.) ill. Avdijaj (90.)
Sárga lap: Jung (41.), Mathenia (90.) ill. Meyer (26.), Schopf (42.), Kehrer (75.), Bentaleb (78.)
Kiállítva: – ill. –

Hamburger SV: Mathenia – Santos, Jung, Djourou, Sakai – Ostrzolek, Ekdal – Kostic, Waldschmidt (Wood 59.), Muller – Gregoritsch (Lasogga 88.) Vezetőedző: Gisdol

Schalke 04: Fahrmann – Kehrer, Höwedes, Kolasinac – Schopf (Caicara 77.), Geis (Avdijaj  69.), Bentaleb, Baba Rahman – Goretzka – Meyer, Konoplyanka (Reese 89.) Vezetőedző: Weinzierl

A Schalke helyzetével indult a mérkőzés, de Konoplyanka lövése elkerülte a kaput. A 23. percben Muller került ígéretes helyzetbe, de a védők bele tudtak piszkálni a lövésébe. A következő ígéretes helyzetre egészen a második félidőig kellett várni. Goretzka az 52. percben egy szögletet követően fejjel kísérelt meg gólt szerezni, balszerencséjére elvétette a célt. A 60. percben talpra ugrott a hazai közönség, miután Muller a kapu közepébe vágta a labdát. A 76. percben növelhette volna az előnyét a Hamburg, azonban Djourou elhibázta lehetőséget. A kihagyott büntető sem szegte a csapat kedvét, és az első gól szerzője, most egy gólpasszal vette ki a munkából a részét. A csereként beállt Wood is betalált. A Schalkénak a hajrában már csak a szépítésre futotta.

Frankfurt – Mainz 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Hrgota (18. 85.), Barkok (75.) ill. –
Kiállítva: – ill. Cordoba (55.)

Mindössze 18 percet kellett várni a mérkőzés első találatára. Abraham egy remek passzt tett Hrgota elé, akinek már csak be kellett passzolnia a labdát az üres kapuba. A 75. percben Barkok egy remek szólót követően szerzett találatával már 2 gólos volt a hazaiak előnye. A 85. percben Hrgota megduplázta góljainak számát, és beállította a 3:0-s végeredményt. Ezen a mérkőzésen Huszti Szabolcs csak a hajrában állhatott be a győztes csapatba.

kép: fourfourtwo.com

Nagy Gábor