Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Dele Alli 50 millió fontnál is többet ér” – Jamie Redknapp

Az egykori angol válogatott futballista, Jamie Redknapp manapság szakértőként tevékenykedik. A tegnapi Southampton – Tottenham angol bajnoki mérkőzés kapcsán Redknapp kifejtette véleményét a Spurs fiatal tehetségéről, a “Szentek” ellen kétszer is betaláló Dele Alliról.

skysports-dele-alli-tottenham-southampton-premier-league-goal-celeb_3860550Dele Alli, a Tottenham tehetséges fiatalja (fotó: Sky Sports)

Alli birtokában van mindennek, ami a világ legjobb középpályásai közé emelheti egy szép napon.” – mondta a szakértő. – “A Tottenham mindössze 5 millió font körüli összeget adott ki érte, most pedig érzésem szerint többet ér 50 milliónál is!”

A Tottenham 2015-ben igazolta Allit, aki azóta valóban megsokszorozta piaci értékét, melyet a mértékadó Transfermarkt 20 millió euróra taksál jelenleg. Ez az összeg jócskán elmarad a Redknapp által felvázolt 50 milliótól, de tudvalevő, hogy a játékosok tényleges ára az esetek többségében köszönőviszonyban sincs a becsült piaci értékükkel.

“Ő egy szenzációs játékos, a Tottenham nagyon szerencsés, hogy náluk futballozik.” – folytatta Redknapp. – “Elképesztő látni, milyen gyorsan berobbant a legjobbak közé, és azt gondolom, ennél még sokkal többet is mutat majd a jövőben.”

Dele Alli mindössze 20 éves, ennek ellenére már 15 felnőtt válogatottbeli fellépésnél jár, ezeken 2 gólt szerzett. A Tottenham-ben minden sorozatot figyelembe véve 69 meccsen 17 találata van.

“Megvan benne az az egészséges, futballhoz szükséges arrogancia, amit eddig csak néhányszor láttam életemben. A 17 éves Steven Gerrardra emlékeztet… Mindössze 20 éves, de olyan benyomást kelt, mint aki ránéz a többi játékosra, és azt gondolja: ‘jobb vagyok nálad’.” – dicsérte Allit Jamie Redknapp.

A szakértő kitért arra is, mi lehet Alli jövője:

“Egészen addig megtarthatja őt a Tottenham, amíg ambiciózus klubként működnek. Mindig ez a nagy kérdés a Spursnél egyébként… Tudnak elég ambiciózusak lenni? Ha tudnak, akkor az Alli szintű játékosok számára minden adva van a klubnál, amire szükségük lehet. Egy remek szurkolótábor és egy csodás új stadion, amely hamarosan elkészül. Persze Allinak előbb-utóbb topfizetést kell biztosítani. Ha nem így tesz a klub, elveszítheti őt. Ő az a fajta játékos, akit minden nagy csapat szívesen leigazolna.” – zárta gondolatait az egykori Spurs-játékos.

Végezetül egy gól, amely bizonyítja, hogy Dele Alli valóban nem mindennapi játékos:

Szerző: Draskovics Tamás