Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világsztár voltam, Magyarországra jöttem: Nathan Eccleston

Az elkövetkező hetekben, az Itt ragadt légiósok sorozatának sikerén felbuzdulva, olyan külföldi focistákat gyűjtünk össze, akik mielőtt Magyarországra igazoltak volna valamelyik nagyobb nemzet válogatottjában vagy ugyan kisebb válogatottban, de világeseményen megfordultak. Mikor idekerültek a csapból is ők folytak, aztán később az éj leple alatt elhagyták Magyarországot. Ami fontos, hogy az utóbbi húsz év játékosait vettük figyelembe, így a Vasas kiváló labdarúgója Oleg Sirinbekov, vagy a Fradi szovjet válogatott játékosa Rácz László nem szerepel a listánkban.

1. Babatunde Fatusi
2. Salomon Okoronkwo
3. Marek Heinz
4. Stanislav Sesták
5. Kamil Kopúnek
6. Robert Vittek
7. Tommaso Rocchi
8. Luigi Sartor
9. Guiseppe Signori
10. Emiliano Bonazzoli

No most jönnek majd az újabb kommentek, ő se volt világsztár. Van benne valami, de azért egy angol utánpótlás válogatott csatárról beszélünk aki ráadásul, a Liverpoolban nevelkedett. Igaz számos csapatát vesszőkkel fogjuk felsorolni, hisz, ha mindhez kommentárt fűznénk reggelig írnánk a cikket.

1990.12.30-án született, tehát holnap lesz 26 éves. 2008 nyarán került fel a Liverpool felnőtt keretéhez, ahonnan sorjába, a Huddersfield, a Charlton, a Rochdale vette kölcsön. 2012 nyarán végül végleg elhagyta nevelőklubját a Blackpool szerezte meg a támadót. 2014 májusáig volt a csapat játékosa, de többször kölcsönadták, augusztus végén lett a Blackpool labdarúgója, de már októberben el kellett hagynia ideiglenesen kenyéradóját. Tehát ebben a két évben a Tranmere Rovers (1 hónapig), Carlisle United (1 hónapig), a Coventry City (2 hónapig) játékosa volt. 2014 szeptemberében elhagyta Anglia határát, de Nagy-Britanniáét nem, hiszen Skóciába helyezte át a székhelyét, a Patrick Thistle, majd a Kilmarnock labdarúgója lett. A skót kaland egy évig tartott, majd 2015 nyarán szabad lett. 2016 februárjába került Békéscsabára, Zoran Szpisljak kapcsolatai révén. A fél év alatt többször sérült volt, így összesen 5 élvonalbeli bajnokin húzhatta magára a lila-fehér mezt, de azért egy gólt sikerült neki a kapuba berámolni. Végül nyáron búcsúzott a viharsarki csapat az élvonalból, Eccleston pedig Magyarországról. Azóta sincs csapata, a sérülékeny labdarúgónak. Aki a skót élvonalban 19/2, az angol Premier League-ben 2/0, a Championship-ben 10/1, League one (mely a harmadosztály Angliában) 48/5-ös mérleggel zárt.

Igen-igen, talán nem világsztár, de azért a sorozatunk egy délutáni részének bőven a tagja lehet.

eccleston263Nathan Eccleston
Nemzetisége: angol
Sikerei:
Magyarországon játszott: 2016
Magyar klubok: Békéscsaba
Válogatottság: utánpótlás válogatott

Endrődi Dávid