Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világsztár voltam, Magyarországra jöttem: Kamil Kopúnek

Az elkövetkező hetekben, az Itt ragadt légiósok sorozatának sikerén felbuzdulva, olyan külföldi focistákat gyűjtünk össze, akik mielőtt Magyarországra igazoltak volna valamelyik nagyobb nemzet válogatottjában vagy ugyan kisebb válogatottban, de világeseményen megfordultak. Mikor idekerültek a csapból is ők folytak, aztán később az éj leple alatt elhagyták Magyarországot. Ami fontos, hogy az utóbbi húsz év játékosait vettük figyelembe, így a Vasas kiváló labdarúgója Oleg Sirinbekov, vagy a Fradi szovjet válogatott játékosa Rácz László nem szerepel a listánkban.

1. Babatunde Fatusi
2. Salomon Okoronkwo
3. Marek Heinz
4. Stanislav Sesták

Előző részünkben már egy vb-t megjárt szlovák támadóval foglalkoztunk, hát a mai fejezetben szintén vb-n szereplő szlovák focistáról írunk. Kamil Kopúnek talán az egyik legnagyobb “égést” mutatta meg Magyarországon, hiszen az előző idényben már az NB III-as Tatabánya labdarúgója volt.

1984.05.18-án született, tehát még mindig jó korban van ahhoz, hogy akár komolyabb szinten játsszon, de a transfermarkt.de adatbázisában még mindig tatabányai focistaként szerepel, pedig már nyár óta nem tagja a Bányászváros csapatának keretének.

nyugat-hunyugat.hu

2003-ban került fel a Spartak Trnava felnőtt csapatának keretébe. Innen 2010 nyarán, tehát a vb után az orosz Saturn vitte el. De elég hamar már decemberben hét bajnoki meccs után visszatért a szlovák klubhoz. 2011 januárjában az olasz Bari hívó szavára nem tudott nemet mondani. Az olasz csapat akkor a Serie A-ban szerepelt, ráadásul magyar csapattársa volt Rudolf Gergely személyében. (az előző idényben Gosztonyi András és Koman Vladimir játszott a Bariban.) Az idény végén búcsúzni kényszerült a csapat, de Kopúnek maradt a klubnál. A Serie B-ben még 13-szor viselhette a Bari mezét. 2012 januárjába vissza vezetett az útja Szlovákiába, de ezúttal a Slovan Bratislava játékosa lett. Másfél év után viszont 2013 nyarán nem hosszabbított szerződést, s szabadon igazolható lett. Ekkor felmerült, hogy Magyarországra igazol, pletyka szintjén a Ferencvárost és a Győrt emlegették. Ennek ellenére ekkor nem szerződött hozzánk, hanem végül Azerbajdzsánban kötött ki a Ravan Baku csapatánál. Fél évig maradt, s nyáron újra szabadon igazolható lett. Ekkor újra felmerült a magyarországi folytatás lehetősége, s ezúttal realizálódott is. 2014 augusztus végén, az olaszok által szponzorált, s gyengén szereplő Haladáshoz került. Óriási várakozás előzte meg a pályára lépését, de végül csalódást keltett. Az NB I-ben hétszer lépett pályára a zöld-fehéreknél, végül télen elköszöntek tőle. Ekkor Csehországba a Zborjovka Brünn csapatához szerződött, ennél a csapatnál a Halihoz hasonlóan szintén hétszer kapott játéklehetőséget, végül nyáron onnan is elköszönt. Egyszercsak 2015 szeptemberében újra Magyarországra igazolt, de már nem az NB I-be, nem is az NB II-be, hanem a korábbi Hali szponzor által tulajdonolt NB III-as Tatabányába. A harmadik vonalban 24 meccsen 3 gólt rámolt be a kapuba, azért egy szlovák válogatottól ez itt nagyon kevés. Végül 2016 nyarán miután, az olaszok kijelentették, hogy csak magyarokat fognak alkalmazni, tőle is elköszöntek. (Érdekesség, hogy az olasz válogatott Rocchi, aki természetesen szerepelni fog későbbiekben sorozatunkban, a Halinál és a Tatabányánál is csapattársa volt)

Jelenleg nincs csapata Kopúneknek, legalábbis ahogy már az elején is írtam, az internet információi szerint még a Tatabánya játékosa, de onnan nyáron elköszönt.

44673Kamil Kopúnek
Nemzetisége: szlovák
Sikerei: vb-szereplő
Magyarországon játszott: 2014 , 2015/16
Magyar klubok: Haladás; Tatabánya (NB III)
Válogatottság: 15/2

Endrődi Dávid