Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Joey Barton ismét gondban

Az angol labdarúgás híres-hírhedt fenegyerekét, Joey Bartont leginkább két dolog miatt szokták emlegetni. Egyrészt elherdált tehetsége kapcsán, másrészt folyamatos balhéi miatt került a figyelem középpontjába többször is. A napokban ismét utóbbi miatt vették elő a 34 éves futballistát…

4506(fotó: Reuters)

Joey Barton az előző szezonban kiváló teljesítményt tett le az asztalra. Az akkor még másodosztályú Burnley színeiben 38 mérkőzésen lépett pályára a Championshipben, szerzett 3 gólt, csapata pedig végül meg is nyerte a második vonal küzdelmeit, és feljutott az angol első osztályba. 2016 nyarán azonban ismét útra kelt a fenegyerek, és Skócia felé vette az irányt, ahol a Glasgow Rangers játékosa lett. A skótok egyik kirakatcsapatánál viszont nem igazán jöttek be Joey Barton számításai, ugyanis mindössze 5 bajnoki mérkőzésen léphetett pályára. A gondokat tetézte, hogy a nagy rivális Celtic ellen elveszített Old Firm után Barton tettlegességig fajuló vitába keveredett egyik csapattársával, emiatt pedig a “Protestánsok” novemberben szerződést bontottak a veterán játékossal.

Akárhogy is, a Burnley kész lett volna mentőövet dobni a jelenleg klub nélküli Bartonnak, és angol sajtóhírek szerint januári leigazolását tervezte a Premier League újonca. Azonban úgy fest, ez se valósul meg, ugyanis az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálódik Joey Barton körül, méghozzá azért, mert a híresztelések szerint egy 2006 és 2016 közötti tíz éves periódus alatt nagyjából 1260 sportfogadásban volt érdekelt az angol játékos… Ha ez bebizonyosodik, Barton hosszú eltiltásra és bírságra számíthat.

A Burnley közleményben jelezte, hogy értesült az FA vádjairól, a bordók menedzsere, Sean Dyche pedig a következőket mondta:

“A klub jelenleg nem áll szerződésben Bartonnal. Csupán egy beszélgetést folytattunk, és elviekben tisztáztunk egy esetleges jövőbeni szerződéskötést…”

Bartonnak egyébként nem ez az első fogadási botránya. Nyáron mindössze két és fél hónap leforgása alatt 44 fogadásban volt érdekelt, ami miatt a Skót Labdarúgó Szövetség egy meccsre el is tiltotta a balhés futballistát. Az angol és a skót szövetség megállapodásának értelmében ez a felfüggesztés a Premier League-ben is érvényes lenne.

Szerző: Draskovics Tamás