Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A 27. forduló összegzője – eredmények, tabella

Hétvégén immáron a 27. fordulót is lejátszották a Premier Leagueben. Egy nagy rangadóval tarkított fordulóban nagy meglepetés nem történt. Nézzük mi történt. 

kane2

A Chelsea tovább menetel!

És egyre közelebb a bajnoki cím. Hétfő este Antonio Conte csapata legyűrte a West Hamet idegenben, így újra 10 pontra növelte az előnyét az üldözőkkel (?) szemben. Nem igazán lehet látni azt, hogy innentől ezt a Chelseat megtudná valaki állítani, így könnyen lehet, hogy az elsőségért folyó harc lassan eldől. A nagy győzelmi sorozat után, most újabb sorozat épülőben, immáron 7 forduló óta veretlenek a londoni kékek. A következő fordulóban majd a Stoke Cityhez látogatnak, ám előtte még egy Mancehsteri United elleni pikáns FA kupa találkozó lesz hátra.

Öldöklő csata a BL helyekért!

A Tottenham, a Mancehster City, a Liverpool, az Arsenal és a Manchester United is odaérthet az első négybe. Erre a legnagyobb esélye most a Spurs, City, Liverpool triónak van.  Jurgen Klopp csapata nagy csatában legyűrte a szezon felére teljesen széteső Arsenalt. Hozzátartozik a történethez, hogy mind a City, Arsenal, United hármas egy meccsel kevesebbet játszott mint a többiek. Abban biztosak lehetünk, hogy óriási csata lesz egészen az utolsó fordulóig a 3 még kiadó BL helyért, ám biztos, hogy ebből az ötösfogatból egynek az EL-el, még egynek pedig a nemzetközi kupa nélküli szezonnal kell beérnie.

Elszállt a Sunderland?

Csak úgy mint a BL-ért a kiesés elkerüléséért is óriási küzdelem lesz. Egészen a 14. helyen tanyázó Bournemouthig veszélyben érezhetik magukat a csapatok. Tegyük hozzá, hogy a Crystal Palace, Middlesbrough, Sunderland hármas pályázik a legjobb eséllyel a kiesésre. Ám ahogy fentebb említettük a Bournemouthnak is mindössze 5 pont az előnye a még kieső Palaccel szemben. Furcsa látni, hogy a tavalyi bajnok Leicester City is ebbe a mezőnybe tartozik, ám úgy fest a “Rókák” elindultak felfelé.

A 27. forduló eredményei:

ford27

Tabella 27 forduló után:

27

Góllövőlista:

27gól

Képek forrása: www.premierleague.com