Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Négyet vágott a Bologna, utolsó pillanatos Fior győzelem!

Vasárnap délután is rendeztek meg jó pár olasz bajnokit. Olyan gárdák léptek pályára, mint a Fiorentina, a Chievo, a Crotone, a magyaros Bologna és az Atalanta. Most az ő találkozóikat nézzük át. 

verdi.bologna.2016.17.esultanza.750x450

Bologna – Chievo 4:1 (0:1)
Gólszerzők: Veri (61.), Dzemaili (72., 90.), Di Francesco (92.) ill. Castro (40.)

Nagy Ádámmal a kezdőjében lépett pályára a Bologna és elég komoly téttel. Ugyanis lassan már az edző munkájával szórakoztak a játékosok, továbbá eléggé hátra kerültek a tabellán. Ennek megfelelően .. nem kezdte jól a találkozót a hazai gárda. Mi több, az első félidő után a Chievo vezetett Castro révén. Azonban a második játékrészben szépen bedarálták a “szamarakat” Nagyék. Ahogy fogyott a vendégek ereje, úgy kerekedett felül a hazai gárda. Ennek is volt köszönhet, hogy az utolsó bő 15 percben szereztek 3 gólt. Ezzel pedig egy kicsit megnyugodhatnak a kedélyek Bolognában.

Crotone – Fiorentina 0:1 (0:0)
Gólszerző: Kalinic (91.)

Mit lehet mondani? A Fiorentinanál sincs éppen helyén minden. A játékosok formán kívül, az edző körül állandó pletykák vannak azt illetően, hogy elhagyja-e a klubot avagy sem. Erre alapozva kellett volna felpörögniük a violáknak a Crotone elleni összecsapásra. Ami részben sikerült is. Közel harmincszor próbálkozott a gólszeszezéssel Sousa csapata, ám mindössze egy gólt tudtak nagy nehezen begyömöszölni. Mindenesetre ezzel tovább zárkóznak az élmezőnyre.

Atalanta – Pescara 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Gomez (14., 93.), Grassi (69.)

A hazaiaknak egy komoly csapást kellett felejtetniük a szurkolóikkal a Pescara ellenében. Legutóbb ugyebár az Inter ellen kaptak egy hetest. Most viszont lehozták a találkozót kapott gól nélkül. Ellenben rúgtak hármat is. Gomez kettő találattal vetette észre magát ezúttal. A győzelemmel újfent feljebb került a tabellán az Atalanta és tovább rohamozza az európai kupaindulást jelentő helyeket.

Szerző: Borbély Szabolcs