Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hiába az újabb CR7 gól, Portugália 33 év után kikapott a svédektől – videóval

A világbajnoki selejtezők után nyugodtabb vizekre eveztek a csapatok, és barátságos mérkőzések keretein belül mérkőztek meg egymással. A mai mérkőzések közül az egyik legérdekesebb mérkőzésnek a hétvégén a mieinknek hármat gurító portugálok és a svédek játszották.

3456

Portugália – Svédország 2-3 (2-0)
Helyszín:
 Estádio dos Barreiros (Funchal) Vezette: Turpin (francia)
Gólszerzők:
Ronaldo (18.), Granqvist (34., öngól) ill. Claesson (57., 76.), Cancelo (90+3.)
Sárga:
Kiállítás: 

Portugália: Marafona – Eliseu (Semedo 46.), Neto, Alves, Cancelo – Sanches, Pereira (Carvalho 46.), Moutinho (Pizzi 46.) – Silva (Eder 46.), Ronaldo (Quaresma 58.), Martins (Gomes 79.). Szövetségi kapitány: Santos

Svédország: Johnsson – Krafth (Lustig 70.), Granqvist (Jansson 46.), Helander (Hiljemark 90.), Hult – Claesson, Larsson (Durmaz 67.), Johansson, Larsson – Nyman (Berg 87.), Kiese Thelin. Szövetségi kapitány: Andersson

Szombaton a magyar válogatottat 3:0-ra legyőző portugálok szintén hazai közönség előtt léptek pályára, ezúttal az ellenfél a svéd válogatott volt. Ami a két csapat eddigi összecsapásait illeti, a svédek legutóbb 1984-ben tudtak nyerni a portugál válogatott ellen, éppen Portugáliában 3:1 arányban. A két válogatott a 2014-es selejtezők során is egymásra akadtak az osztályozók során, akkor mindkét alkalommal a portugálok nyertek és kijutottak a 2014-es világbajnokságra Brazilíába.

Az idei összecsapást is a portugálok kezdték jobban már a 18. percben a Real Madrid sztárja Cristiano Ronaldo szerezte meg a vezetést az Európa-bajnoknak. A portugál gólgyárosnak ez volt a 10. találata már zsinórban ötödik mérkőzésén. Négy perccel később az orosz Krasznodar svéd légiósa Claesson került ziccerbe, de a fiatal középpályás nem tudta kihasználni és hatalmas lehetőséget puskázott el. Egy perccel később Nyman még pontatlanabb lövést eresztett meg Marafona kapujára. A 26. percben ismét megvillant CR7, helyzetét azonban Johnsson hatástalanította szögletre. A 34. percben megduplázta az előnyét a hazai együttes némi segítséggel, miután Granqvist saját kapujába jutatta a játékszert. Fordulást követően a svédek aktívabbak lettek és rögtön a félidő elején két alkalommal is szépíthettek volna, előbb Sebastian Larsson 20 méteres szabadrúgását hárította Marafona majd Kiese Thelin jobb alsó sarokba tartó löketét fogta a portugál portás. Az 57. percben a hazaiak kapusa sem menthette meg csapatát a góltól, a mérkőzésen remekül játszó Claesson szerezte meg a svédek szépítő találatát. A második félidőben jóformán semmit nem mutató portugálok nagyon visszavettek és ez a mérkőzés hajrájába meg is bosszulta önmagát, negyedórával a vége előtt ismételten Claesson volt eredményes. Amikor már sokáig űgy tűnt a döntetlennel kiegyeznek a felek, érkezett a portugál csapat védője és egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába jutatta a játékszert megszerezve 33 év után a győzelmet a svéd válogatottnak. Ezúttal is Portugáliában győzött a svéd válogatott 1984 után, és ismételten hármat rúgtak a navigátoroknak.

https://www.youtube.com/watch?v=Ca59FGxdVNM

További felkészülési mérkőzések:

Ausztria – Finnország 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Arnautovic (62.) ill. Jensen (76.)

Írország – Izland 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Magnusson (21.)

Kamerun – Guinea  1-2 (1-2)
Gólszerzők: Ekambi (31.) ill. Camara (21.), Kamano (45+1.)

Marokkó – Tunézia 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Younes (14., öngól)

Dél-Afrika – Angola 0-0
Gólszerzők:

Luxemburg – Zöld-foki szigetek 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Gege (8.), Tavares (22.)

Képek: theguardian.com

O.G.