Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Megint nyert az Orlando; a címvédő a Galaxyt ütötte ki – videóval

Befejeződtek ma hajnalra az MLS (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság) 8. játékhetének küzdelmei is. Az Orlando csúcsformáját a New York City otthonában is megőrizte tegnap este, majd ezután a címvédő Seattle Sounders verte könnyen idegenben a Los Angeles Galaxyt. A forduló utolsó meccsén az eddig botladozó újonc Minnesota is bezsebelte a három pontot.

IMG_20170424_035841

Életkép New Yorkból, miközben Larint ünnepli az  Orlando City (forrás: twitter.com/MLS)

Az Orlando City ugyan még csak 6. meccsét játszotta a mostani szezonban, és második alkalommal idegenben, a csapat kicsit sem volt elveszett a New York City otthonában.

A 21. minutunban Rivas jó kersztezését követte a meccs első gólja, mely “természetesen” ismételten Larin nevéhez fűződött, aki már ezzel 5. gólját lőtte a szezonban (0-1).

És hiába volt az irányító szerepet a hazaiaké, az egalizálás a szünetig nem jött össze, így az egy kapura lövést elérő Orlando egy góllal vezetett a félidőben.

A fordulás után nem várt olyan sokat Larin, mint a meccs kezelését követően, s az 51. percben saját és csapata góljai számát is megduplázta! A nagyszerű kanadai labdarúgó az Orlando kulcsa manapság, aki ezúttal nagyszerűen emelkedve a magasba fejelte be a felé érkező beívelést (0-2)!

Larin a New York City elleni specialista: a kanadai támadó eddigi 9 NYC elleni meccse során 7-szer volt eredményes!

A szépítés azért összejött a New York-i együttes számára, amikor Villa szép megmozdulása révén a 74. minutumban módosította a spanyol az eredményt (1-2).

A lefújásig még mindkét együttes próbálkozott, Larin és Villa egyaránt betalálhatott volna még, azonban a végeredmény már a 74. percben kialakult. Újabb győzelmének köszönhetően az Orlando City 6 meccs után áll az élen a Keleti Főcsoportban úgy, hogy mindenki több meccset játszott a konferencia tagjai közül Larinéknál!

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
New York City – Orlando City • 1-2 (0-1)
Helyszín: Yankee Stadium • 22.470 néző
Gólszerzők: Villa (74.), ill. Larin (31., 51.)

https://youtu.be/anMvmLk84ns


IMG_20170424_035811

Dempsey és társai nem adtak esélyt a Los Angelesnek (forrás: twitter.com/MLS)

Közel 25 ezer néző előtt csaphatott össze a Los Angeles Galaxy odahaza a címvédő Seattle Sounderst fogadva. A két együttes az elmúlt szezonban a konferencia döntőben találkozott egymással legutóbb.

A gólcsendet a vendégek részéről a 29. percben Dempsey törte meg, aki nagyszerű fejessel jutatta előnyhöz csapatát Lodeiro beadása után (0-1).

A 35. percben Ashley Cole növelte kétgólosra a Sounders előnyét azzal, hogy egy betett labdába rosszul beleérve mentés helyett a saját kapujába talált a védő (0-2).

A Sounders sikere már az első félidő végére teljes lett! A 44. minutumban Morris is bevette a hazai kaput (0-3).

Ezzel végül eldőlt minden, egy félidőnyi gólgyártás elég volt a Seattle győzelméhez. A Los Angelesnek nem megy idén eddig túl jól – a Galaxy csupán a 10. nyugaton. Ezzel szemben a Sounders talán most kezd magára találni, Dempseyék pedig jelenleg az ötödik helyre tornázták fel magukat.

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
Los Angeles Galaxy – Seattle Sounders • 0-3 (0-3)
Helyszín: StubHub Center, Carson, California • 24.931 néző
Gólszerzők: – , ill. Dempsey (29.), Cole (35. – öngól), Morris (44.)

https://youtu.be/RcuJ6TNaMHQ


IMG_20170424_035916

Újból nyert, és feljebb lépett a tabellán a szezont gyengén kezdő Minnesota (forrás: twitter.com/MLS)

A forduló zárómeccsére az eddig gyengén teljesítő újonc Minnesota United otthonában került sor, a vendégcsapat pedig a Colorado Rapids volt.

Egyébként a Colorado még rosszabb helyzetből, keleti utolsóként a Minnesota mögött várta a találkozót. Az első félidő nem sikerült felejthetetlenre, sőt! A csapatok egyszer sem találták el ellenfelük kapuját. A térfélcserét követően viszont nagy fordulat állt be e tekintetben, végül viszont csak egy gól döntött.

A 72. minutumban​ Ibarra csukafejese akadt be a vendégek kapujába, ezzel eldöntve a három pont sorsát (1-0).

Győzelmével a 8. helyre lépett előre a Minnesota a Nyugati Főcsoportban, Colorado pedig értelemszerűen maradt ugyanitt az utolsó. A két klub március 18-án már játszott egymással, akkor nem bírták egymással a felek, hiszen 2-2 lett a vége annak a bajnokinak, amire a Rapids otthonában került sor.

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
Minnesota United – Colorado Rapids • 1-0 (0-0)
Helyszín: TFC Bank Stadium, Minneapolis, Minnesota • 17.491 néző
Gólszerzők: Ibarra (72.), ill.


A 8. játékhét eredményei

IMG_20170424_034752

A góllövőlista élmezőnye
1. • Torres (Houston Dynamo) – 7 gól
2. • Larin (Orlando City) – 6 gól

A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20170424_034605

Nyugati Főcsoport

IMG_20170424_034634

Nagy Dávid