Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: Guardiola indulatos, odaszólt Wengernek!

Pep Guardiola, az angol élvonalbeli Manchester City vezetőedzője arra készül, hogy első angliai idényében bronzéremig vezesse csapatát a Premier League-ben. A bronzéremért, sőt a negyedik helyért is óriási a harc, ez a feszültség pedig megmutatkozik az ebben résztvevő edzőkön is…

Pep-Guardiola-739456Guardiola nincs elragadtatva Wenger szavaitól (fotó: Express)

Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger nemrégiben azt találta nyilatkozni, hogy egyes csapatoknak igen hálás a szezonvégi sorsolásuk, hiszen olyan együttesekkel találkoznak, amelyek már “vakációznak”, azaz semmiféle komoly céljuk nincs már erre az idényre nézve.

Ezzel vélhetően épp az Arsenal riválisaira, a BL-helyekért hajtó Liverpoolra és Manchester City-re célzott Wenger. A Liverpool ugyanis az utolsó két körben a már biztos bent maradó West Ham és a már biztosan kieső Middlesbrough ellen lép pályára, a “kalapácsosokkal” szembeni megmérettetésen pedig már túl is vannak, 4-0-ra verték idegenben Slaven Bilic fiait a vörösök. A manchesteri világoskékek pedig a West Brom és a Watford ellen vívják utolsó két meccsüket, akik szintén biztos bent maradók.

Pep Guardiola, a Manchester City trénere azonban alaposan felhúzta magát a francia mester célozgatásán, és ennek hangot is adott a West Brom elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón:

“Én még soha életemben nem láttam olyan játékost, aki ne akarná megnyerni a soros meccsét… De ha nem akarod, hogy másra kelljen mutogatnod, nyerj több meccset, kvalifikáld magad a Bajnokok Ligájába már sokkal korábban, vagy nyerd meg, és akkor címvédőként elindulhatsz! Ebben az esetben nem lesznek problémáink egymással…”

Sőt, Guardiola szót ejtett az Arsenal soron következő két mérkőzéséről is, mintegy szemléltetve, hogy Wengernek miért nincs igaza a sorsolást illetően.

“Wenger az Everton és a Sunderland ellen mérkőzik majd, nem igaz? Mindkét csapat helyzete tisztázott, ugye? Egyikőjük megy az Európa-ligába, a másik pedig kiesett. Szóval a helyzet pontosan ugyanaz. Ha nem akarsz magyarázkodni, végezd jobban a munkád a szezon során, és nem lesznek problémáid!”

A Manchester City-nek egyébként elég megnyerni hátralévő két mérkőzését a biztos BL-induláshoz és a harmadik helyhez, sőt amennyiben a Liverpool megveri a Middlesbrough-t, úgy Arséne Wenger Arsenalja hiába nyeri meg maradék két meccsét, nem jut be a BL-be.