Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Giggs az Arsenal sztárját látná szívesen volt csapatánál

Az angol első osztályú Arsenal sztárja, Alexis Sánchez jövőjét illetően számos találgatás látott napvilágot az elmúlt időszakban. Ennek oka, hogy a chilei támadó továbbra sem hosszabbított a londoniakkal, márpedig szerződése jövő nyáron lejár, így az Arsenalnak lépnie kell, vagy jó pénzért eladni őt a soron következő átigazolási időszakban. Most itt egy újabb apró fejlemény az ügyben…

Arsenal v West Bromwich Albion  - Premier LeagueAlexis Sánchez (fotó: metro.co.uk)

Az Arsenal jelen pillanatban 5. helyen áll az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League), a sorozatból pedig egyetlen forduló van hátra, tehát az “ágyúsoknak” már nincs sok dobásuk, ha be akarnak férni a legjobb négybe, amely Bajnokok Ligája-indulást jelentene számukra. Igaz, egy elmaradt meccsük okán ők még két mérkőzésen lépnek pályára, de sorsuk így sincs a saját kezükben, hiszen amennyiben a Liverpool és a Manchester City nem hibázik, a piros-fehérek nem tudnak beférkőzni a top 4-be.

Sánchez ügyében ezt használná ki Ryan Giggs, a Manchester United egykori legendás játékosa. A walesi klasszis az Expressnek nyilatkozott, és szót ejtett arról, miért látná szívesen Alexis Sánchezt, a londoniak sztárját hajdani csapatában.

“Mourinho azért igazolta le annak idején Ibrahimovicot, mert győztes mentalitású játékos” – érvelt Giggs. – “Amerre ment, ott megnyert mindent. Ez azért is van, mert az ő személyisége nemcsak a pályán, hanem azon kívül is hatással van az egész csapatra.”

S hogy miért fontos ez? Giggs szerint ezért:

Sánchez elképesztő munkabírása, győztes mentalitása nagyon hasonló hatásokat eredményezhetne… Ha játszani látod őt, érzed, ahogy saját játékával emeli a társai teljesítményének színvonalát is.”

Alexis Sánchez minden sorozatot figyelembe véve ebben az idényben 48 meccsen 26 gólt és 19 gólpasszt jegyez az Arsenal színeiben, mellyel kiemelkedik az “ágyúsok” csapatából.
Lényeges lehet a chilei szempontjából, hogy a londoniak elérik-e a BL-indulást. Amennyiben nem, úgy Sánchez megtartása még nehezebb feladatnak tűnik, ráadásul a már említett Manchester United az Európa-liga döntőjének esetleges megnyerésével kvalifikálhatja magát a legrangosabb európai kupasorozatba.