Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sergio Conceicao távozik a Nantes éléről! – HIVATALOS

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) Nantes hivatalos honlapján számolt be arról, hogy távozik a csapat éléről az ifjú portugál menedzser, nevezetesen Sergio Conceicao. 

letöltés

Sergio Conceicao-t a Portó kispadján láthatjuk a 2017/2018-as idénytől – írja a klub weboldala. A 42 esztendős szakember annak ellenére távozik a Nantes éléről, hogy 2020 nyaráig érvényes szerződése van a nagy múltú francia csapattal.

Sergio Conceicao neve valószínűleg sok futballszerető ember számára ismerős, de jelenleg még nem az edzői, hanem a játékos karrierje miatt. Pályafutása során olyan csapatokat erősíthetett, mint a Parma, a Portó, a Lazio és az Inter, de futballozhatott Belgiumban és Görögországban is. Legnagyobb sikereit kétségtelenül a Portó és a Parma színeiben érte el, a neves portugál gárdával nyert három bajnoki címet és egy Portugál Kupát, míg a nagy múltú olasz csapattal elhódította többek között az olasz bajnoki címet, két alkalommal az Olasz Kupát, s egyszer a KEK-et is. 

Nos, az edzői karrierjébe 2010-ben vágott bele, de előtte rövidebb ideig sportigazgatóként is dolgozott. Először a Standard Liege másodedzője volt 2010-2011-ig, majd ezt követően lett menedzser. Első jelentősebb sikerét a Braga élén érte el, hiszen a 2013/2014-es idényben egészen a Portugál Kupa döntőjéig vezette csapatát. Legutóbbi állomáshelyére, azaz a Nantes együtteséhez tavaly decemberben került. A klub nem állt túl fényesen, ám Conceicao vezérletével a 7. helyen végzett a nagy múltú klub a bajnokságban