Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: A tornáról számokban

Véget ért Dél-Koreában az U20-as világbajnokság. A fináléban 1 gól is elég volt Angliának ahhoz, hogy legyőzze Venezuela gárdáját, és 51 év után magasba emelhesse a serleget. A bronzérm az olasz játékosok nyakába került. A torna véget ért. Nézzük meg, milyen statisztikákkal zárult a megmérettetés.

italy-england-u20-world-cup-080617l

A csapatok rendesen tűz alá vették egymás kapuját. Átlagban találkozónként 2.7 gólt jegyezhettünk. Szemet szúrhat mindenkinek, hogyan jött ki ez a magas találati arány, mivel a bronzmeccsen, illetve a döntőn is egy-egy gól döntött. Szerencsére a csapatok az egyenes kieséses szakaszban, illetve a csoportkörben is felvállalták a nyílt sisakos játékot. Gondoljunk csak a nyolcaddöntőre, ahol Zambia drámai csatában, 4:3-ra bukta el a találkozót Németország legjobbjaival szemben, vagy egy körrel később, amikor az Olaszország-Zambia, illetve az Uruguay-Portugália mérkőzésen is 5-5 gól esett.

A lövéseket tekintve a csapatok átlagban 31 alkalommal próbálták bevenni ellenfeleik ketrecét. A leggólerősebb csapat a döntőt vesztő Venezuela lett. 14 gólig jutottak, ebből 10 született akcióból, még 4-et rögzített helyzetből juttattak be az ellenfél kapujába. A legagresszívebb csapat Uruguay lett – itt nem arra kell gondolni, hogy az ellenfeleiket aprították – hanem ők próbálkoztak legtöbbször lövéssel. 129 alkalommal tüzeltek az ellenfél ketrecére. 7 gólt szereztek, 28 lövést blokkoltak a védők, 24 alkalommal akadályozta meg a kapus, hogy a labda átjusson a gólvonalon, illetve 70 alkalommal lőttek úgy kapura, hogy az célt tévesztett.

A legtöbb gólt szerző játékos az olasz gárdából került ki. Orsolini 5 találatig jutott ezen a tornán. Az uruguay-i hálóőr bizonyult a legjobbnak a gólvonalon. 22 bravúros védést mutatott be Dél-Koreában.

kép: standard.co.uk

Nagy Gábor