Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG-be igazolt az egykori Milan játékos fia

George Weah pályafutása során számos európai top klubban megfordult, azonban most nem ő, hanem a 17 éves fia került előtérbe, aki aláírta élete első profi szerződését.

Timothy-Weah-PSG

A libériai George Weah szegény sorból származott, azonban sikerült kitörnie ebből az állapotból tehetségének köszönhetően. 1988-ban mutatkozott be az AS Monaco csapatában, majd 1992 és 1995 között a rivális PSG-t erősítette. Franciaország után Olaszországban is megcsillogtatta a tehetségét, és 5 évet húzott le a Milan együttesében. Megfordult még Angliában is, ahol a Chelsea, illetve a Manchester City mezében rúgta a bőrt, pályafutása végén visszatért Franciaországba, és a Marseille együttesében töltött el egy évet, majd az Egyesült Arab Emirátusokban, az al-Dzsazira színeiben is játszott 2003-ig. A PSG-vel egy, míg a Milannal két bajnoki címet is ünnepelhetett. 1995-ben az év labdarúgójának választották, nyert Aranylabdát, valamint az év afrikai labdarúgója díjat is magáénak tudhatja.

Miután szögre akasztotta a stoplist bekapcsolódott a politikai életbe. 2005-ben a szavazatok 40,6%-át gyűjtötte be hazájában az elnökválasztáson, ami csak a második helyre volt elég.

Timothy Weah, George 17 éves fiai is örökölte apja génjeit, és a nyomdokaiba is lép, mivel a PSG-vel sikerült megkötnie élete első profi szerződését. A fiatal csatár 2020-ig kötelezte el magát a klubbal.

kép: ytimg

Nagy Gábor