Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hétvége legjobb edzői nyilatkozatai az NB1-ből

A hétvége számos vitatott jelenetet és parázs mérkőzést hozott, a szakemberek pedig természetesen nem is hagyták ezeket szó nélkül!

erik-van-der-meer

Erik Van Der Meer nem volt ilyen jókedvú a hétvégi bajnoki után (Fotó: honvedfc.hu)

Haladjunk időrendi sorrendben! A szombati DVSC-DVTK keleti derbin a hazaiak fordítást jelentő és mint később kiderült, a meccset gyakorlatilag eldöntő gólja előtti szituáció volt az, amit a vendégek részéről Bódog Tamás felemlegetett. A 85. percben születő találat előtt ugyanis a debreceni Varga Kevin csúszott oda “megalkuvást nem tűrően”. Lipták Zoltánnak, Bódog pedig nem is rejtette véka alá a véleményét, azaz hogy, dehogyisnem. „Ha most azt mondanám, amit gondolok, akkor lecsuknának, nem eltiltanának” – méltatlankodott a vendég mester.

A vitatott jelenet itt látható, 6:46-tól:

Az esti Újpest-Puskás  meccs is emlékezetesre sikerült, Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek pedig különösen fájóak lehetettek a távozását követelő szurkolói rigmusok. “Hallottam a szurkolókat… Mit mondjak? Nem esett jól, de valahol megértem őket, hiszen vereséget szenvedtünk, és ilyenkor mindig szomorúbbak a drukkerek. Ettől függetlenül azt mondom, le a kalappal a fanatikusok előtt, hiszen a zárt kapu ellenére buzdítottak minket.” – mondta az esetről Vignjevics.

A vasárnapi Paks-Honvéd találkozón pedig több vitatott jelenet is akadt, csak az utolsó tíz percben: Lenzsért például azért állította ki a játékvezető, mert idő előtt tért vissza a pályára bírói jóváhagyás nélkül, de volt itt lesről szerzett paksi találat és kezezéses vendéggól is. A hazaiak részéről Csertői Aurél elsősorban előbbi miatt volt kiakadva: “Nem igazán tudom, miért állították ki Lenzsért, az közröhej volt. Dacosak vagyunk, muszáj, mert sok mindenkit le kell győzni ahhoz, hogy pontokat szerezzünk.

csertoi_2017-09-10

(Fotó: paksifc.hu)

A Honvédot irányító holland Erik Van Der Meer természetesen megjegyezte, hogy a paksi Papp Kristóf lesről fejelte gólját, de csapata játékát is minősítette: “Szerdán láttuk a Paksot a Honvéd ellen, most nem volt olyan kemény a hazai csapat, mint az talán várható volt, de az én csapatom úgy játszott, ahogy az öregasszonyok. Túl sok hosszú labdával próbálkoztunk futball helyett, ez pont az volt, ami a Paksnak ideális volt, hiszen ők küzdésben erősek.”

Van Der Meer végül zárszóként odaszólt egy kicsit az ellenfélnek is. “Úgy érzem, két pontot mi vesztettünk, mert mi voltunk a jobb csapat, de ez a meccs nem igazán a futballról szólt, az ellenfél játéka ezt nem tette lehetővé, a paksi kispad részéről nagy nyomás volt a játéktér felé, de a mi játékunkat se dicsérném túlzottan.” – vélekedett a bajnok edzője.

Lasányi Csaba