Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Emberhátrányban kapott ki a Hertha, a Hoffemheim öngóllal vesztett pontot

A Bundesliga 8. fordulójában találkozott a Hertha a Schalkével, és ki is kaptak tőlük, miután a második féliőt végig emberhátrányban kellett végigjátszaniuk. A Hoffenheim az utolsó pillanatban bukta el a győzelmet az Augsburg ellen, egy nagyon szerencsétlen öngóllal.

1147271_imgw968

Forrás: bundesliga.com

Hertha BSC – Schalke 04: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Goretzke (54. – büntetőből), Burgstaller (78.)
Sárga lap: Darida (39.) ill. Meyer (32.), Stambouli (66.)
Kiállítás: Haraguchi (44.) ill. –

Igen eseménytelenül telt az első félidő Dárdai Pál gárdája és a Schalke között. A vendégek birtokolták többet a labdát, de helyzetekig ők sem jutottak. A Hertha csak egy lesig jutott, ami a támadosokat illeti, de a Schalke sem volt jobb ebben. A játékrész legizgalmasabb történése a 44. percben történt, amikor is megfogyatkozott a Hertha, Genki Haraguchi nagyon durva belépője után azonnal piros lapott mutatott fel a játékvezető. A második félidőt így emberhátrányban kellett megkezdenie Dárdai együttesének.

A második játékrész sem alakult szerencsésen a Hertha számára, mert az emberhátrány mellett az 54. percben még büntetőhöz is jutott a Schalke. Leon Goretzka állt a labdta mögé, aki magabiztosan értékesítette is a lehetőséget. Innentől kezdve szinte már biztos volt, hogy a Hertha innen már nem tud felállni, ráadásul a 78. percben érkezett a második vendég gól is. Naldo teszi oda a labdát Guido Burgstaller elé, aki egy az egyben vezethett a labdát a kapusra, aki mellett végül be is talált a hálóba. Ezzel a góllal zárult a mérkőzés.

Hoffenheim – Augsburg: 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Hubner (52.), Uth (85.) ill. Gergoritsh (75.), Vogt (90. – öngól)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

A 6. percben akár már megszerezhette volna a vezetést a Hoffenheim, miután Sandro Wagner talált be a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 20. percben Kerem Demirbay nagyon szép szabadrúgása után kellett védenie az Augsburg kapusának. A 39. percben megmutatta magát az Augsburg is, miután Alfred Finnbogason közvetlen közelről a kapufát találta el lövésével. A 44. percben ismét közel járt a gólhoz a Hoffenheim, Mark Uth lövését kellett bravúrral védenie a vendégek kapusának. Az 52. percben azonban végre összejött a gól a Hoffenheimnek, amikor Benjamini Hubner fejelt a kapuba a kapus mellett. A 75. percben azonban egyenlített az Augsburg, miután  Michael Gregoritsch a kapu jobb oldalába lőtt. Erre még tudott válaszolni a Hoffenheim a 85. percben, amellyel ismét megszerezték a vezetést. Nem volt azonban szerencséje Szalai együttese, mivel a 90. percben Kevin Vogt lábáról a saját kapujába pattant a labda, ezzel pedig csak egy pontot szerzett csapatának.

Mainz – Hamburger SV: 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Maxime (3.), Bell (52.), Latza (58.) ill. Walace (9.), Salihovic (90+2. – büntetőből)
Sárga lap: – ill. Mavraj (42.)
Kiállítás: – ill. –

Mozgalmasan kezdődött a mérkőzés, hiszen már az első tíz percben két gól is esett. Az elsőt a Mainz szerezte meg rögtön a 3. percben. Alexandru Maxim vette át szépen a felé érkező passzt, majd ellőtte a labdát a bal alsó sarokba. Nem sokáig örülhettek, hiszen a Hamburg már a 9. percben egyenlített. Danny Latza szabadrúgása után még felszabadítottak a védők, de épp Walace elé pattant a labda, aki kilőtte a bal felső sarkot. Több helyzete is volt a Mainznak, amiből az 52. percben sikerült értékesítenie egyet. Abdou Diallo beadását követően Stefan Bell fejelte be a labdát a hálóba. A harmadik gólra sem kellett sokat várni, hiszen az 58. percben Latza révén, Daniel Brosinski passzát követően. Az utolsó percben még szépíteni tudott a Hamburg, miután Abdou Diallo kézzel ért labdába a tizenhatoson belül. Sejad Salihovic állt a büntetőpont mögé, és értékesítette a helyzetet.

Hannover 96 – Frankfurt: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Sane (36.) ill. Haller (10.), Rebic (90.)
Sárga lap: Hunber (45+2.), Ostrzolek (78.), Klaus (86.) ill. Hasebe (18.), Chandler (26.), Gacinovic (80.)
Kiállítás: – ill. –

Elég hamar, már a 10. percben megszerezte a vezetést a Frankfurt. Sebastien Haller vette át jól a labdát, majd átemelte azt Philipp Tschauner kapus fölött. A 36. percben azonban egyenlített a Hannover. Salif Sane ugrott legmagasabbra Pirmin Schwegler tökéletes szögletét követően, fejese pedig a kapu bal oldalába ment. Sokáig, egészen a mérkőzés végéig, amikor is a 90. percben Rebic megszerezte a három pontot a Frankfurtnak.