Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: győzelmével az élre ugrott a Sevilla – videóval

A spanyol bajnokság, azaz a La Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján egy időben találkozott egymással a Sevilla és a Celta Vigo, illetve az Espanyol és a Villarreal. A sevillai mérkőzésen hiába kezdett jól a Celta, a hazaiak rúgtak elsőnek gólt, majd miután emberelőnybe kerültek, már eldőlt a mérkőzés. Ezzel a győzelemmel jelenleg az első helyre ugrott a Sevilla. A másik találkozón az Espanyol bizonyult jobbnak, még úgy is, hogy a Villarreal talált egy gólt, ám a végéra szétesett a “Sárga tengeralattjáró.”

Forrás: laliga.es

Az első félidő elején inkább a Celta Vigo volt veszélyes a Sevilla kapujára. A 13. percben Pione Sisto lőtt kapásból, a labda a kapu bal alsó sarkába tartott, de Tomas Vaclik emlékezetes védést mutatott be. A 18. percben Daniel Cabral  elé perdült egy kipattanó, de a lövés a kapu fölött száll el. Ezt követően kicsit feléledt a Sevilla, és elkezdtek támadni, majd a 39. percben sikerült megszerezniük a vezető találatot. Jesus Navas tekerte be a labdát a kapu elé, ami éppen Pablo Sarabia fejére érkezett, aki a kapust megelőzve közvetlen közelről fejelt a kapu bal oldalába. A félidő második részében még próbálkozott a Celta Vigo az egyenlítéssel, főleg Iago Aspas révén, de a szünetig már nem történt változás az eredményben.

A második félidőben már átvette az irányítást a Sevilla. A 49. percben Ben Yedder vette át a pontos passzt a kapu előterében, de a felső léc fölé lőtt. Ezt követően egy rövidebb ideig sikerült beszorítani a Celtának a hazaiakat de ez csak meddő fölény volt. Az 59. percben ráadásul Araujo megkapta a második sárgáját Andre Sila meglökéséért, mindössze három perccel az első után, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Emberelőnyben ismét dominált a Sevilla, és a 61. percben megszerezték a második találatukat is. Pablo Sarabia tálalta a labdát Ben Yedder elé, ő pedig magabiztosan lőtt a hálóba a rosszul kijövő kapus mellett. A 77. percben Arana bal alsó sarokba tartó lövését védte Sergio Alvarez bravúrral, a 80. percben pedig Quincy Promes került ígéretes helyzetbe, és kapura is próbált lőni, de az egyik védő az utolsó pillanatban közbelépett. Aztán az 85. percben, szinte a semmiből egyenlített a Celta Vigo. Sofiane Boufal sprintelt végig egyedül a labdával a félpályától, majd a kapus felett átemelve a kapu jobb oldalába lőtt. A végére már mindkét csapat visszavett, és a lefújásig már nem változott a mérkőzés állása.

Sevilla – Celta Vigo: 2-1 (1-0)
Helyszín: Ramon Sanchez Pizjuan (Sevilla) Vezette: Gonzalez Fuertes
Gólszerzők: Sarabia (39.), Ben Yedder (61.) ill. Boufal (85.)
Sárga lap: Banega (17.), Carrido (56.), Arana (89.) ill. Roncaglia (49.), Araujo (56.)
Kiállítás: – ill. Araujo (59.)

Sevilla: Vaclik, Carrico, Kjaer, Gomez, Arana, Vazquez, Banega (Roque Mesa, 90+1.), Sarabia, Jesus Navas, Ben Yedder (Promes, 78.), Andre Silva. Vezetőedző: Pablo Machin

Celta Vigo: Alvarez, Roncaglia, Araujo, Cabral, Mallo, Beltran, Lobotka, Junca (Alonson, 82.), Sisto (Eckert, 46.), Iago Aspas (Boufal, 69.), Gomez. Vezetőedző: Antonio Mohamed

Az Espanyol már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést Borja Iglesias lövésénél, ám a kapus brilliáns védést mutatott be. A 6. percben a Villarreal is veszélyeztette a kaput Layun szabadrúgásával, de most Diego Lopez védett. A 7. percben viszont megérkezett a vezető gól az Espanyol oldalán. A Villarreal védői végigasszisztálták a hazaiak kontráját, amiek a végén Hernan Perez lőtte be a labdát a hálóba a kapus feje felett. A 14. percben ismét Borha Iglesias próbálkozott, de Asenjo nagyot védett. Az Espanyol játszott fölényben, azonban a 45. percben a Villarreal egyenlített. Layun lőtte kapura a labdát, amit Diego Lopez még a védett, a kipattanót viszont Ekambi belőtte. A játékvezető videóbíró segítségét is igénybe vette, de végül érvénesnek találta a gólt.

A második félidőben az Espanyol továbbra is dominált a mérkőzésen. Az 56. percben Didac Vila tizenhatosról leadott lövését védte remek mozdulattal Sergio Asenjo, de Borja Iglesias is több alkalommal tudta veszélyeztetni a kaput. A 79. percben azonban már sikerült megszereznie a vezetést az Espanyolnak Sergi Darder távoli lövésének köszönhetően. A 88. percben Leo Baptistao változtathatta volna meg az állást, de a kapu közepe felé tartó lövést védte a kapus, a 92. percben azonban Piattinak összejött a harmadik gól, amellyel lezárta a mérkőzést.

Espanyol – Villarreal: 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Hernan Perez (7.), Darder (79.), Piatti (90+2.) ill. Ekambi (45.)
Sárga lap: David Lopez (5.), Hermoso (45+3.), Darder (90.) ill. Llambrich (33.), Mori (47.)
Kiállítás: – ill. –

Videó hamarosan!