Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: korai góllal verte az Atalanta a Laziót – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 16. fordulójának hétfő esti mérkőzését két várakozáson alul teljesítő csapat egymás ellen bízott a javításban, amikor az Atalanta a Lazio csapatát látta vendégül…

A bergamóiak már az első perc legvégén magukhoz ragadták a vezetést, miután Gosens bal oldali beadását a kapu előterében Radu pocsékul próbálta felszabadítani, és éppen Duvan Zapata elé passzolt, aki közelről könnyedén gólra váltotta a kínálkozó lehetőséget. A minden sorozatot tekintve az előző hat meccsét nyeretlenül megvívó Lazio a kezdés hideg zuhanya után lassan ébredezett, Simone Inzaghi tanítványai a második félidőben már uralni tudták a játékot, de minőségi helyzetből keveset tudtak felmutatni. Sokáig úgy tűnt, hogy a rómaiak erőfeszítései nem járnak sikerrel, végül a ráadás perceiben Luis Alberto felívelését az előre húzódó középhátvéd Francesco Acerbi bólintotta a hálóba, ám végül hosszas videózás után a találatot les miatt érvénytelenítették, így a Lazio a hősiesnek tűnő egyenlítés ellenére végül üres kézzel távozott Bergamóból.

A mérkőzés egyetlen gólját szerző 27 éves kolumbiai támadó a szezonban vállalt hat góljából ötöt az elmúlt három fordulóban lőtt, múlt hétvégén az Udinese ellen mesterhármast jegyzett.

Három pontjával az Atalanta a hatodik helyen egyetlen pontra megközelítette a közvetlenül előtte tanyázó legyőzöttjét.

Atalanta – Lazio 1-0 (1-0)
Gólszerző: Zapata (1.) ill.

A Serie A aktuális fordulója kedd este a Bologna – AC Milan mérkőzéssel zárul.