Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ben Arfa bepereli a PSG-t

A Rennes középpályása, Hatem Ben Arfa a francia bíróságon pert indított korábbi klubja, a Paris Saint-Germain csapata ellen.

Forrás: AS

Hatem Ben Arfa azért pereli a PSG-t, mert 7-8 millió eurónyi fizetségét vesztett el, amikor a párizsi klub több mint egy évig nem engedte, hogy pályára lépjen a felnőtt csapatban.

A 31 éves francia középpályás szerint “hátrányos megkülönböztetés és munkahelyi zaklatás” érte, amikor a PSG azzal büntette, miután 2017-ben úgy döntött, hogy nem akarja elhagyni a klubot, hogy csak a tartalék csapatban engedték játszani. A játékos ügyvédei először a  Francia Labdarúgó-szövetség jogi osztálya elé vitték az ügyet, mert állításuk szerint egy játékost csak akkor menthetnek fel a felnőtt csapatban való szereplés alól, ha az ideiglenes, és kizárólag csak sportszakmai szempontok alapján hozhatnak meg egy ilyen döntést. 

A szövetség végül nem tett jogi lépéseket, Ben Arfa pedig 2018 nyarán végül elhagyta a klubot és csatlakozott a Rennes csapatához, de nem hagyta annyiban a dolgot, és most több millió eurós összeget követel el az elvesztett jövedelmek és bónuszok alapján.

A PSG állítja, hogy csakis sportszakmai szempontok miatt nem játszatták őt az első csapatban.