Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: magabiztos győzelmet szerzett Marokkó és Szenegál is – videóval

Az Afrikai Nemzetek Kupájának következő játéknapján a domináns játék kapott főszerepet. Marokkó Nambía ellen nyert magabiztosan, Szenegál Tanzánia ellen hozta a kötelezőt, míg Algéria is könnyedén győzött Kenya ellen.

Forrás: AFP

Marokkó – Namíbia:

Marokkó szinte végig jobba játszott Namíbiánál, de gól nem tudtak lőni. A második játékrészbe csak a hazaiak támadtak, de betalálni itt sem tudtak, nagyban köszönhetően az ellenfél kapusának. A vendégeknek kapura lövési kísérlete sem volt, de végül a 89. percben egy szabadrúgás után Itamunua Keimuine fel akart szabadítani, de olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a kapuba pattant.

Marokkó – Namíbia: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Keimuine (89. – öngól) ill. –
Sárga lap:ill. Keimuine (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=zOpLeu4SgZQ

Szenegál – Tanzánia:

Tanzánia nem sok momentuma volt a mérkőzésen, a Sadio Mané nélkül felálló Szenegál végig fölényben futballozott. A 28. percben Balde Keita szerzett gólt, majd a 34. percre kettővel mehettek volna, de a gólt a játékvezető les miatt nem adta meg. A második félidőben a tanzániai kapus bravúrjai megakadályozták a második gólt, egészen a 64. percig, amikor is Krepin Diatta egy szögletet követően óriási bombagólt lőtt a felső sarokba. A hazaiak visszaálltak ezután, és megtartották előnyüket a lefújás pillanatáig.

Szenegál – Tanzánia: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Keita (28.), Diatta (64.) ill. –
Sárga lap: Ndiaye (15.) ill. Salum (9.), Mkami (36.), Msuva (63.), Ramadhani (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=izHrJYQj64c&t=1s

Algéria – Kenya:

Algéria szinte lemosta a pályáról a Kenyát, és már az első félidőben kétgólos előnyt szereztek. A 34. percben Baghdad Bounedjah talált be büntetőből, míg a 43. percben Ismael Bennacer passzából a Manchester City játékosa, Riyad Mahrez lőtt gólt. A hazai csapat a lefújásig is meg tudta tartani előnyét.

Algéria – Kenya: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Bounedjah (34. – büntetőből), Mahrez (43.) ill. –
Sárga lap: – ill. Khamis (13.), Otieno (18.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=RHTXFJAbIdk