Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia válogatott: Deschamps elárulta, hogy Benzema visszatérhet-e

Didier Deschamps a francia válogatott legújabb kori sikerkapitánya. A játékosként, és tavaly óta már edzőként is világbajnok szakember a francia válogatott történetének talán legvitatottabb alakjáról volt ismét nyilatkozni.

Ez a vitatott alak pedig nem más, mint az elmúlt évek talán legsikeresebb francia játékosa, Karim Benzema. A Real Madriddal igazi trófeahalmozóvá vált csatár ugyan soha nem tartozott a világ legjobb öt csatára közé, ám tudása simán elég lenne minimum a válogatott kerettagságához.

Azonban egy pár évvel ezelőtti, bíróságra is eljutott zsarolási botrány méltatlanná tette a közvélemény, és legfőképp Deschamps szemében a további címeres mezes szereplésre Benzemát. Az eset óta többször is felvetődött a kérdés, hogy van-e még lehetősége a mára már 32 esztendős sztárnak a visszatérésre. Erre legutóbb épp a minap került sor újfent:

„Ez egy sportdöntés, azt hiszem, hogy a visszatérése nem lenne jó a nemzeti csapat számára. Ez egy olyan dolog, amiről azt gondolom, hogy a legjobb a francia válogatott, és a mez számára. Ennyi.”

– zárta rövidre a témát, a szövetségi kapitány.