Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erre volt a legkevésbé szükségünk! – Jürgen Klopp

Újabb játékosát veszítette el a Liverpool együttese a Midtjylland elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Jürgen Klopp szerint ez abszolút nem hiányzott a csapatnak a jelenlegi helyzetben.

Jürgen Klopp nincs könnyű helyzetben. A Liverpool mestere az Everton elleni mérkőzésen a teljes szezonra elveszítette legjobb hátvédjét Virgil van Dijkot. Nem elég, hogy a nyáron elengedték Dejan Lovrent a Zenithez, a holland hátvéd sérülése is egy nappal a szigetországi átigazolási piac zárása után történt. A német mester így az utóbbi mérkőzéseken Fabinhót rendelte egy sorral hátrébb, aki az Ajax elleni BL meccsen nagyon jó teljesítményt nyújtott, de a Sheffield United ellenében már nem ő volt a legmegbízhatóbb láncszeme a hátsó alakzatnak. Mindenesetre már rá sem számíthat egy darabig Klopp mester, ugyanis a Midtjylland elleni találkozón a 30. percben le kellett cserélnie a brazilt, aki várhatóan több hétre, de akár 1 hónapra is harcképtelenné vált. A német edző az alábbiakat mondta az eset után:

Pontosan erre volt a legkevésbé szükségünk. A combját fájlalta. Ugyan azt mondta, hogy a pályán tudna maradni, de úgy nem lett volna értelme, hogy nem tud sprintelni. Meglátjuk mit tudunk tenni a jelenlegi helyzetben, minden lehetőséget megvizsgálunk.

A Liverpool tehát a jelen helyzetben egyedül Joe Gomezre tud számítani a közéhátvédek közül, ugyanis van Dijk és Fabinho mellett még Matip sincs 100%-os állapotban. Így minden bizonnyal Kloppnak a fiatalokhoz kell nyúlnia, mint például Rhys Williams, aki Fabinhót váltotta a tegnapi BL meccsen.