Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: kiütéses győzelmet aratott az Arsenal – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén az utolsó előtti West Bromwich fogadta a pocsék szezont futó Arsenalt.

Az Ágyúsok hatalmas fölényben játszottak az esti hóesésben, de komolyabb lehetőségig egészen a 23. percig kellett várni, ám akkor a támadással feljövő balhátvéd, Kieran Tierney megszerzi a vezetést (0-1). Alig öt minutummal később jön a második találata is a vendégeknek, Smith Rowe passzát Bukayo Saka tudta gólra váltani (0-2). A játékrész végén még Lacazette is betalálhatott volna, de nem sikerült túljárnia Johnstone eszén, viszont így is megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre Artetáék.

A francia támadó azonban a kihagyott helyzete után a második félidőben duplázni tudott három perc alatt. Lacazette első találatát a 61. percben jegyezte annak köszönhetően, hogy jókor állt jóhelyen (0-3), míg a francia csatár a másodikat három minutummal később szerezte Tierney átadásából (0-4), ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát. Az Arsenal számára nagyon fontos volt ez a győzelem, így megközelítették a felsőházat, míg a West Brom továbbra is nagyon rossz formát mutat, ennek következtében nem meglepő, hogy csak a 19. helyet foglalják el.

West Bromwich – Arsenal 0-4 (0-2)
Játékvezető: M. Atkinson , Helyszín: The Hawthorns (West Bromwich)
Gólszerzők: ill. K. Tierney (23.), B. Saka (28.), A. Lacazette (61. 64.)


A 17. forduló eddigi eredményei és programja
Péntek
Everton 0–1 West Ham
Manchester United 2–1 Aston Villa

Szombat
Tottenham – Leeds 3-0
Crystal Palace – Sheffield United 2-0
Brighton – Wolverhampton 3-3

Vasárnap
Burnley – Fulham ELHALASZTVA!
15:15 Newcastle United – Leicester City (Spíler 1)
17:30 Chelsea – Manchester City (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Southampton – Liverpool (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: