Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: így állnak a csoportok a 2. forduló után!

Véget ért a 2. fordulója is a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének! Nézzük, hogy az utolsó forduló előtt melyik kvartettben mi a helyzet…

Az A-jelű kvartettből egyérteműen kimagaslik Olaszország, amely már biztosan továbbjutott, már csak az a kérdés, hogy a csoport első vagy második helyén. Ebbe ugyanis Wales még beleszólhat, akik 4 pontot szereztek az első két kör alatt. A négyes másik két tagja, Svájc és Törökország a várakozások alatt teljesített eddig, most egymás ellen adhatnak maguknak még némi esélyt, hogy a harmadik helyen továbbjusson valamelyikük, de akár el is üthetik egymást ettől egy esetleges döntetlennel.

Az A-csoport utolsó mérkőzései:

06.20. 18:00 Olaszország – Wales
06.20. 18:00 Svájc – Törökország

A B- csoportban Belgium érvényesítette a papírformát, és az oroszok elleni sima, valamint a dánok elleni nehézkes győzelem után Finnország ellen zárják a csoportkört. Ebben a négyesben a két vereséggel kezdő dánoknak is van még esélyük a továbbjutásra, de ehhez mindenképp le kell győzniük Oroszországot, akik a finnek elleni sikerrel tudtak javítani a belgák elleni gyenge kezdés után.

A B-csoport utolsó mérkőzései:

06.21. 21:00 Finnország – Belgium
06.21. 21:00 Oroszország – Dánia

Hollandia már biztos csoportelsőként zár a C-csoportban, hiszen legyőzték Ukrajnát és Ausztriát is, így az is biztos, hogy az “Oranje” lesz az egyik résztvevője a budapesti rendezésű nyolcaddöntőnek. Az ukránok és az osztrák egymás ellen meccselhetik le, hogy ki zár a csoport 2. és 3. helyén. Jelenleg a gólarány miatt Yarmolenkoék vannak előnyösebb helyzetben, így Sabitzeréknek csak a győzelem lenne megfelelő eredmény, ha előrébb akarnak lépni. Egy döntetlennel viszont szinte biztos továbbjutnának a 3. pozícióból is.  Az Észak-Macedón válogatott mind a két mérkőzésén szépen helytállt, ám már biztosan nem juthatnak tovább, így egy tét és teher nélküli találkozóval zárhatják a tornát a Frank de Boer legénysége ellen.

A C-csoport utolsó mérkőzései:

06.21. 18:00 Észak Macedónia – Hollandia
06.21. 18:00 Ukrajna – Ausztria

Folytassuk a D-jelű négyessel, ahol két kör után Csehország található a csoport élén Skócia legyőzésének és a horvátok elleni egy pontnak köszönhetően. Az angolok és a horvátok sem ütötték meg eddig a tornán azt a szintet, ami elvárható lenne tőlük, de Gareth Southgate tanítványai azért 4 egységet így is begyűjtöttek. A Horvátország-Skócia párharc esetében hasonló a helyzet, mint az A-csoportban: a győztes továbbjut, de egy esetleges remivel mindkettejük számára véget érhet a torna. Ebben a kvartettben a másik párharc is komoly téttel bír, hisz a csoportelsőségről dönthet az Anglia-Csehország összecsapás.

A D-csoport utolsó mérkőzései:

06.22. 21:00 Csehország – Anglia
06.22. 21:00 Horvátország – Skócia

Az E-csoport is még teljesen nyitottnak mondható, hiszen a lengyeleknek is van még esélyük a továbbjutásra, miután tegnap pontot szereztek Spanyolország ellen. Az ellen a Spanyolország ellen, amely 1996 óta először kezdte két döntetlennel a tornát. Luis Enrique tanítványai győzelmi kényszerben lépnek pályára az utolsó körben, de akár még a csoport első helye is meglehet számukra, ahogy akár ki is eshetnek a csoportkör végén. A legnehezebb helyzetben talán Szlovákia van, amely hiába kezdett egy győzelemmel, amennyiben a spanyoloktól is kikapnak, úgy semmi sem garantálja, hogy 3 ponttal tovább lehet jutni a csoportból, míg a svédek szinte “páholyból” várhatják az utolsó kört, mivel 4 pontjukkal szinte lehetetlen, hogy ne lennének ott a legjobb 16 között.

Az E-csoport utolsó mérkőzései:

06.23. 18:00 Svédország – Lengyelország
06.23. 18:00 Szlovákia – Spanyolország

És végül az F-jelű kvartett, az Eb halálcsoportja. Ebben a négyesben szerepel a magyar válogatott is, amely hatalmas bravúrral gólt és pontot szerzett a világbajnoki címvédő Franciaország ellen a budapesti közönség előtt. Így Gulácsi Péterék úgy utazhatnak Münchenbe, hogy egy Németország elleni győzelemmel a továbbjutást is kiharcolhatják. Persze ez nem lesz könnyű, hisz a németek tegnap a portugálok ellen megmutatták, hogy mire képesek. A franciák számára nem jött jól ez a pontvesztés, főleg úgy, hogy az utolsó körben az életéért küzdő Portugáliával mérkőznek meg… Az utolsó körben tehát megismétlődik a 2016-os Eb finálé, amely ezúttal a csoportból való továbbjutásról dönthet.

Az F-csoport utolsó mérkőzései:

06.23. 21:00 Németország – Magyarország
06.23. 21:00 Portugália – Franciaország

Az Eb góllövőlistája: