Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Schick ismét betalált, a csehek ikszeltek a horvátokkal – videóval

A D jelzésű csoportban is megkezdődött a 2. forduló az Európa-bajnokságon: az első meccsen nullázó, vb-ezüstérmes Horvátország csupán döntetlent ért el az immáron négy ponttal rendelkező csehek ellen.

(Photo by Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Az összecsapás első komoly lehetősége Tomas Soucek nevéhez fűződik, aki fejjel veszélyeztetett. A horvátok nem igazán tudtak gólhelyzetig jutni, sőt a 35. percben büntetőt fújtak be ellenük Dejan Lovren kezezése után: a tizenegyest az előző meccsen duplázó Patrik Schick értékesítette. Néhány pillanat múlva Zlatko Dalic fiai könnyedén egyenlíthettek volna, ám Ante Rebic kihagyta a ziccerét, így maradt az egygólos különbség a szünetre.

A fordulást követően bekezdtek a horvátok: a balszélen feltűnő Ivan Perisic remek egyéni megoldások után tekert gyönyörűen a hosszúba, amivel ismét egál lett a mérkőzés állása. A folyatásban a 2018-as vébén döntőbe jutó horvátok átvették a találkozó irányítását, újabb gól azonban nem született – elsősorban Bruno Petkovic és Nikola Vlasic járt közel a vezetés megszerzéséhez.

Európa-bajnokság, 2. forduló (D-csoport)
Horvátország – Csehország 1–1 (0-1)
Helyszín: Hampden Park; Vezette: Carlos del Cerro Grande.
Gólszerzők: Perisic (47.), ill. Schick (37. – büntető)
Sárga lap: Lovren (35.), ill. Masopust (50.), Boril (82.), Hlozek (90+3.)

Horvátország: Livakovic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modric, Kovacic (Brozovic 87.) – Perisic, Kramaric (Vlasic 62.), Brekalo (Ivanusec 46.) – Rebic (Petkovic 46.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.

Csehország: Vaclik – Coufal, Kalas, Celustka, Boril – Holes (Kral 63.), Soucek – Masopust (Hlozek 63.), Darida (Barak 87.), Jankto (Sevcik 74.) – Schick (Krmencik 74.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: