Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Kevin de Bruyne remeklésével fordított Belgium – videóval

Hiába focizta le az ihletett formában játszó Dánia a belga válogatottat, Kevin de Bruyne a második félidőben tanári játékkal vezette győzelemre a csapatát.

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Egészen hihetetlen formában kezdték a csoport rangadóját a dánok, hiszen Christian Eriksen tiszteletére szívvel-lélekkel estek neki a belga válogatottnak, amely mire magához tért a kezdősípszót követően már vonulhatott is vissza a kezdőkörbe Poulsen találatát követően.

Az Eb történelmének második leggyorsabb (90 másodperc) gólját követően Dánia ihletett formában játszott, egy félidőn át dominálva az ellenfelét, miközben a 10. percben a kórházban lévő társuk, Christian Eriksen tiszteletére is megállították a mérkőzést. Példaértékű gesztus, ezért érdemes futballt nézni.

A második játékrészben aztán megérkezett a belga felmentősereg, előbb Kevin de Bruyne, majd a Real Madridnál gyengélkedő Eden Hazard is beállt, és mondhatni ráborította a pályát a dánokra, hiszen míg de Bruyne először egy gyönyörű gólpasszt osztott ki Thorgan Hazard számára, addig a frissen beálló Eden a Manchester City karmesterét szolgálta ki, aki így beállította az 1-2-es végeredményt, amelynek köszönhetően a belgák immár 6 ponttal állnak a csoportban.

Dánia a zárómérkőzésen Oroszország ellen játszhat ki-ki meccset, míg Belgium biztos továbbjutóként várhatja a harmadik mérkőzést Finnország ellen.

Dánia – Belgium 1-2 (1-0)
Helyszín: Parken Stadion (Koppenhága) Vezette: Kuipers B.
Gólszerzők: Poulsen (2.) ill. Hazard (55.), De Bruyne (71.)
Sárga lap: Wass (59.) Damsgaard (69.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard, Maehle – Wass (Stryger Larsen, 62.), Höjbjerg, Delaney – Poulsen (Nörgaard, 62.), Damsgaard, Braithwaite.
Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Belgium: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Meunier, Tielemans, Dendoncker (Witsel, 59.), T. Hazard – Mertens (De Bruyne, 46), Lukaku, Carrasco (E. Hazard, 59.).
Szövetségi kapitány: Roberto Martínez