Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Nigéria hibátlanul jutott az egyenes kieséses szakaszba – videóval

Véget ért az Afrikai Nemzetek Kupájának D-csoportja, a kvartett élén Nigéria végzett, Egyiptom pedig másodikként jutott tovább.

(Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

Kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés, igazán nagy helyzet egyik válogatott előtt sem adódott. Nigéria a játékrész második felében némi fölényben játszott, de az első félidőben nem született gól. Az 56. percben megtört a jég, Sadiq lőtte ki az alsót tizenhat méterről (0-1). A 75. percben ismét Nigéria veszélyeztetett, Simon a kapufát találta el, de a kipattanót Troost-Ekong értékesítette, a gólt videózás után adták meg (0-2).

Bissau-Guinea – Nigéria 0-2 (0-0)
Gólszerzők: ill. Sadiq (56.), Troost-Ekong (75.)

Egyiptom már a mérkőzés elején magához vette a kezdeményezést, a 33. percben Mohamed fejesét védte Mustafa, a szudániak kapusa. Két perccel később viszont már ő is tehetetlen volt, Abdelmonem fejelt erősen a kapuba (1-0). A második félidőben is Egyiptom játszott jobban, a 60. minutumban Salah lövését védte Mustafa, majd El Solia lőtt fölé. Szudán a hajrában sem tudott nyomást gyakorolni Egyiptomra, így Salah-ék jutottak tovább a csoport második helyén.

Egyiptom – Szudán 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Abdelmonem (35.) ,ill. 

A D-csoport végeredménye: