Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tévez máris edzőnek állhat – sajtóhír

Két héttel a visszavonulásának bejelentése után az argentinok egykori közönségkedvenc támadója vezetőedzői feladatra készül…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

Egybehangzó helyi sajtóértesülések szerint az aktív karrierjét frissen befejező Carlos Tévez lesz az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Rosário Central új vezetőedzője. Az Olé információi szerint a jövő keddi napon jelenthetik be, és három évre szóló megállapodást készül kötni a Canallával.

Tévez hazájában eleinte az All Boys, majd az örök szerelmének vallott Boca Juniors csapatában szerepelt, utóbbihoz később többször is visszatért. Kipróbálta magát a brazil Corinthians együttesében, míg európai kalandozásai során a West Ham United (2006-2007), a Manchester United (2007-2009), a Manchester City (2009-2013) és a Juventus (2013-2015) csapatait erősítette. Ezt követően visszatért a Xeneizéhez, melyet átmenetileg újból elhagyott és kipróbálta magát a kínai Szuperligában szereplő Shanghai Shenhua csapatában, de 2018-ban újból visszatért az arany-kékekhez, akiket múlt nyárig szolgált és segített újabb sikerekhez.

A Rosário az aktuálisan futó bajnokság első három fordulója alatt négy pontot gyűjtött, és nemrégiben menesztette Leandro Somozát a kispadjáról.